10 Δήμαρχοι στα αζήτητα . Ένα αναξιοποίητο πολιτικό κεφάλαιο

471

Ο πρόσφατος θάνατος του Γιάννη Μελίδη (έφυγε πλήρης ημερών περιβαλλόμενος με αγάπη από την οικογένειά του),  έστρεψε το νου μου στα διακεκριμένα άτομα που γνώρισα κατά την περίοδο που διετέλεσαν δήμαρχοι στους σημερινούς δήμους της Αργολίδας.

Αναφέρθηκα ήδη σε 10 πρώην Δημάρχους των Δήμων Ναυπλιέων και Επιδαύρου. Σήμερα θα αναφερθώ σε 10 ακόμη που διετέλεσαν Πρώτοι Πολίτες της πόλης τους και … «ζουν ανάμεσά μας».

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ:

  1. Ο Δημήτρης Καμιζής, υπήρξε επιτυχημένος Δήμαρχος Κρανιδίου, όπως επιτυχημένος ήταν και ως ιατρός και Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου. Ήταν κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Παραμένει σπινθηροβόλο πνεύμα και παρακολουθεί τις πολιτικές και δημοτικές εξελίξεις.
  2. Ο Ανάργυρος Λεμπέσης, υπήρξε ο μακροβιότερος Δήμαρχος της περιοχής και ο τελευταίος Δήμαρχος του Δήμου Ερμιόνης. Άφησε την σφραγίδα του στην πόλη που τον τίμησε και υπήρξε ο αγαπημένος των απλών ανθρώπων αλλά και των κορυφαίων πολιτικών στελεχών. Ήταν σημαντικός παράγων του ΠΑΣΟΚ. Παραμένει ενεργός στην κοινωνία και παρακολουθεί τις πολιτικές και δημοτικές εξελίξεις.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ

  1. Ο Νίκος Κολιγλιάτης, διετέλεσε δήμαρχος Άργους επί μία τετραετία και άφησε θετικό αποτύπωμα. Υπήρξε πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στην προσωπική του ζωή εργάσθηκε ως καθηγητής Μαθηματικός. Παραμένει πολιτικά ενεργός χωρίς όμως εμφανή δημόσια παρουσία.
  2. Ο Δημήτρης Πλατής υπήρξε Δήμαρχος Άργους με καταγραφή στο ενεργητικό του την απόκτηση του χώρου της τέως Ένωσης Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών. Ως Νομαρχιακός Σύμβουλος και αντινομάρχης επίσης υλοποίησε σημαντικούς σχεδιασμούς στην Αργολίδα. Υπήρξε σημαντικό πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Παραμένει με ισχυρή δύναμη επιρροής στην κοινωνία.
  3. Ο Γιώργος Μανινής, υπήρξε ο τελευταίος Δήμαρχος του Δήμου Νέας Κίου, όπου και άφησε πολύ ισχυρό Πολιτιστικό αποτύπωμα. Προηγουμένως είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Η παρουσία του στα θέματα πολιτισμού της περιοχής παραμένει πολύ ισχυρή. Μετά την υποχρεωτική συνένωση της Νέας Κίου με το Άργος δεν θέλησε να ξανασχοληθεί με αυτοδιοικητικές υποθέσεις.
  4. Ο Χρήστος Πετσέλης είναι ένας από τους Δημάρχους συνενωθέντος δήμου με το Άργος, του Δήμου Δήμου Μυκηνών. Έμπειρος Αυτοδιοικητικός επί σειρά ετών και αντιδήμαρχος επί δημαρχίας του αειμνήστου δημάρχου Τσούμπα. Παραμένει ενεργός στον χώρο της αυτοδιοίκησης ως αντιδήμαρχος στον Δήμο Άργους Μυκηνών. Υπήρξε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και θεωρείται ως ο πλέον δημοφιλής αυτοδιοικητικός παράγων της περιοχής.
  5. Ο Κώστας Μπιτζής (Σκούρκος), διετέλεσε Δήμαρχος στον Δήμο Κουτσοποδίου. Μετά την ήττα του από τον συνονόματό του Κώστα Μπιτζή (Τίτο), πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην κοινωνία μέσω της Αναπτυξιακής Πελοποννήσου με Περιφερειάρχη τον Π΄τρο Τατούλη. Σήμερα ιδιωτεύει.
  6. Ο Δημήτρης Σκούφης διετέλεσε Δήμαρχος Λυρκείας. Παρά τις μικρές δυνατότητες του ορεινού Δήμου, πρόσφερε στο χωριό του σημαντικές υπηρεσίες. Υπήρξε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα ιδιωτεύει παρακολουθώντας πάντοτε τις πολιτικές και αυτοδιοικητικές εξελίξεις.
  7. Ο Μιχάλης Χασάπης διετέλεσε Δήμαρχος του Δήμου Λέρνας όπου και άφησε θετικό αποτύπωμα, με σημαντικά για τον Δήμο έργα υποδομών. Υπήρξε πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Επιχείρησε να συνεχίσει την παρουσία του στον χώρο της αυτοδιοίκησης πλην όμως αποχώρησε απογοητευμένος. Σήμερα ιδιωτεύει αλλά παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν στα Δημοτικά.
  8. Ο Γιάννης Γιαννάκης διετέλεσε Δήμαρχος Λυρκείας με ιδιαίτερα καλή παρουσία. Η Πληθωριστική προσωπικότητά του επέβαλε την έντονη παρουσία του στα αυτοδιοικητικά της Αργολίδας, αποτελώντας «δίδυμο» με τον Αλέξανδρο Τσιλογιάννη. Υπήρξε σημαντικό πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα ιδιωτεύει παρακολουθώντας τα δημοτικά και πολιτικά ζητήματα χωρίς δημόσια ανάμειξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 10 κορυφαίοι στο περιθώριο. Ένα πολιτικό κεφάλαιο που οι  Δήμαρχοι Ναυπλίου  και Επιδαύρου αποφεύγουν να αξιοποιήσουν ΕΔΩ

ΑΥΡΙΟ: Ποιοι είναι και με τι ασχολούνται οι πρώην βουλευτές της Αργολίδα