Όχι στην λεηλασία-Ναι στην αξιοποίηση

112

Το ζήτημα της αξιοποίησης της περιουσίας της ΣΚΟΣ Α.Ε. στην Ηλεία θέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, επισημαίνοντας ότι η σημερινή εικόνα απαξίωσης και λεηλασίας της έρχεται να προστεθεί στη συνολικότερη εικόνα εγκατάλειψης της Ηλείας.

Στην είσοδο της πόλης του Πύργου υπάρχει σε κατάσταση εγκατάλειψης μια μεγάλη έκταση 90 περίπου στρεμμάτων που ανήκει στη Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας (ΣΚΟΣ) Α.Ε, η οποία αποτελεί διάδοχο του Αγροτικού Σταφιδικού Οργανισμού (ΑΣΟ), εντός της οποίας υπάρχουν πέντε μεγάλες αποθήκες συνολικής επιφάνειας 2.200 τμ., καθώς και τρία ακόμα κτήρια συνολικής επιφάνειας 750 τμ.. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, οι εγκαταστάσεις αυτές όχι μόνο είναι εγκαταλελειμμένες, αλλά είναι και   πλήρως λεηλατημένες και σε κάποιες περιπτώσεις κατεστραμμένες ή υπό κατάρρευση. Επιπλέον αναφέρει, ότι στην ιδιοκτησία της ΣΚΟΣ Α.Ε. περιλαμβάνονται αναξιοποίητα κτήρια και εκτάσεις στα Βυτιναίικα Ηλείας, καθώς και στο Λεβεντοχώρι, όπου βρίσκεται και η «έπαυλη Καρανικολού» σε κτήμα 200 στρεμμάτων.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ

Δυστυχώς η εικόνα αυτή, όπως τονίζει ο Μιχάλης Κατρίνης, έρχεται να προστεθεί στη συνολικότερη εικόνα εγκατάλειψης της Ηλείας, παρά τις τεράστιες και αναξιοποίητες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η περιοχή μας, ενώ είναι θλιβερό και απαράδεκτο όλη αυτή η περιουσία των αγροτών της Ηλείας να έχει αφεθεί στη λεηλασία, την απαξίωση και την κατάρρευση.

Παράλληλα προσθέτει, ότι πρόκειται για χώρο στον οποίο διαβιούν άνθρωποι σε συνθήκες εξαθλίωσης και ο οποίος έχει μετατραπεί σε εστία παραβατικότητας.

ΠΗΓΗ: https://odigos.gr