Σε ποιους έστειλε μήνυμα ο Κώστας Μάκαρης;

3082

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Χάθηκε για ένα μήνα από το προσκήνιο και … οι φήμες και οι ψιθυριστές έπιασαν δουλειά.

-«Τα παράτησε και πήγε στην Αθήνα» έλεγε ο ένας.

-«Τα βρήκε με τον Ορφανό» έλεγε ο άλλος.

 -«Είναι βαριά άρρωστος» ψιθύριζε εμπιστευτικά ο τρίτος.

Και βέβαια όλοι, είχαν κάποια αξιόπιστη πηγή που τους είχε μεταφέρει την πληροφορία.

Ναι. Ο Μάκαρης είχε πάει στην Αθήνα. Είχε πάει να μαζέψει επαγγελματικές εκκρεμότητες που είχαν δημιουργηθεί στο τελευταίο τρίμηνο της εκλογικής του προσπάθειας όπου “τα είχε δώσει όλα”.

Ναι. Ο Μάκαρης έχει κάνει συμφωνία με τον Ορφανό. Αν το θυμάστε, την ανακοίνωσε δημόσια την ημέρα που δήλωσε (πάλι δημόσια) ότι η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ θα στηρίξει τον Ορφανό τηρώντας την βασική της δέσμευση «Να φύγει η δημοτική αρχή Κωστούρου» και ότι κρατά ως αποστολή της να είναι θεματοφύλακας των 9 σημείων της συμφωνίας. Σημείων που ΟΛΑ μίλαγαν για το Δήμο, τον τρόπο διοίκησης και την τήρηση της νομιμότητας. Κανένα από αυτά δεν είχε προσωπικό χαρακτήρα.

Ναι. Είχε πρόβλημα υγείας. Έπρεπε να είναι καθημερινά στον οδοντίατρό του για μια σειρά από επεμβάσεις που είχε καθυστερήσει να κάνει λόγω των εκλογών.

‘Ολες οι φήμες είχαν μια δόση αλήθειας και γι’ αυτό γινόντουσαν πιστευτές και ανατροφοδοτούντο είτε από κακοήθεις είτε από ανθρώπους που πραγματικά ανησυχούσαν για το μέλλον της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Τα μάθαινε όλα ο Μάκαρης γιατί, ερχόταν κάθε εβδομάδα, συναντούσε ανθρώπους, έκανε επιλεγμένες δημόσιες παρουσίες αλλά δεν έκανε δηλώσεις.

Όπως λένε συνεργάτες του «Περίμενε και περιμένει να καταπέσει ο κουρνιαχτός. Να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι, να καθαρίσει ο ορίζοντας».

Υπάρχουν βεβαίως ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις και που η σιωπή, τώρα πια, δεν βοηθά.

-Τι θα κάνει ο Μάκαρης;

-Γιατί δεν μιλάει;

-Θα είναι παρών στα Δημοτικά Συμβούλια;

-Θα λειτουργήσει την Παράταξη;

Είναι σειρά πραγματικών ερωτημάτων που απασχολούν τους Δημότες. Άλλους από ενδιαφέρον και άλλους από φοβίες.

Ο ίδιος, αυτό τον καιρό, έχει επιλέξει να μην κάνει δημόσιες δηλώσεις. Μιλάει προσωπικά με κάποια από τα στελέχη του. Όπως μαθαίνω, ετοιμάζει και μία συνάντηση ευρύτερη στις αρχές Δεκεμβρίου. Παρακολουθεί την κίνηση των άλλων παρατάξεων. Και επειδή είναι “μοναχικός λύκος”, σε θέματα στρατηγικής, δεν αποκαλύπτει σε κανένα τις κινήσεις του.

‘Όμως, το Σαββατόβραδο που πέρασε έστειλε ένα μήνυμα μέσα από την σελίδα του. Ένα μήνυμα με πολλούς παραλήπτες που είχε τη μορφή ενός μοντέρνου μικρού video και δύο φράσεις. «Δημιουργία για μένα είναι να ονειρεύομαι ότι ζωγραφίζω και μετά να ζωγραφίζω αυτό που ονειρεύομαι».

Ένα μήνυμα προς όλους που μεταφράζεται «ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ».

Ένα μήνυμα προς όσους τον πιστεύουν που έλεγε «Ετοιμάζομαι για το μέλλον».

Ένα μήνυμα προς όσους τον αντιμετωπίζουν δύσπιστα που έλεγε «Παραμένω Δυνατός».

Και κυρίως, ένα μήνυμα προς την παράταξη “ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” στην οποία (με την απόφαση για υπερψήφιση τη δεύτερη Κυριακή), της πρόσφερε τη εξουσία της δημοτικής αρχής. Ένα μήνυμα που έλεγε «Δεν θα είσαστε ανεξέλεγκτοι».

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης, έχει τον δικό του τρόπο να δουλεύει. Δεν είναι συμβατός με τα στάνταρς που έχουμε συνηθίσει αλλά, με αυτόν τον τρόπο κατάφερε από άγνωστος που ήταν να κερδίσει την εμπιστοσύνη του 21% των Δημοτών.

Είναι πολλοί οι τέως συνεργάτες του οι οποίοι παραπονούνται γιατί «έχει χαθεί και δεν επικοινωνεί μαζί τους».

Είναι μια τακτική που δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ ακόμη. Η ορκωμοσία, οι αναθέσεις καθηκόντων, η εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, απέχουν λιγότερο από 50 ημέρες. Επομένως, ότι είναι να συμβεί, με την παράταξη, την λειτουργία της και την αξιοποίηση των στελεχών, θα συμβεί πολύ σύντομα και με  καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Και τότε, το μήνυμα Μάκαρη προς στελέχη, δημοτική αρχή και κοινωνία θα γίνει φανερό …και κρινόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το δίλημμα των Ορφανού και Καράπαυλου ΕΔΩ

 

ΑΥΡΙΟ: Ένα Δημοτικό Συμβούλιο με 4 Δημάρχους