Απορρίμματα: Λύσεις νόμιμες και αποτελεσματικές

69
Δημήτρης Ραψωματιώτης

Η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και ειδικότερα των Ογκωδών αντικειμένων και των Ειδικών ρευμάτων είναι σήμερα, ίσως, το μεγαλύτερο πρόβλημα από όσα θα συναντήσουν οι Δημοτικές Αρχές που αναλαμβάνουν να διοικήσουν τους δήμους από την 1η Ιανουαρίου 2024 και για μία 5ετία.

Η έλλειψη γνώσεων, εμπείρων στελεχών και κατάλληλων υποδομών, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη νομοθεσία που (αν εφαρμοστεί πλήρως) προβλέπεται να στείλει στα δικαστήρια τους περισσότερους αντιδημάρχους καθαριότητας. Είναι βέβαιο πως θα υποχρεώσει τις νέες Δημοτικές Αρχές να αυξήσουν τα Δημοτικά τέλη μέχρι σημείου διπλασιασμού, δημιουργώντας δυσαρέσκειες στους Δημότες, πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης με τους άλλους Δημοτικούς Συνδυασμούς και τελικά εικόνα αναξιοπιστίας σχετικά με το τι υποσχέθηκαν και το τι κάνουν.

Υπάρχει λύση στο πρόβλημα;

Σε κάθε πρόβλημα υπάρχει η εφικτά καλύτερη λύση. Αρκεί να προσφεύγεις σε γνώστες και ικανούς συνεργάτες.

Μία από τις λύσεις, υψηλής αξιοπιστίας και χαμηλής επιβάρυνσης είναι η αξιοποίηση υφισταμένων και δοκιμασμένων Εξειδικευμένων Επιχειρήσεων.

Διαβάστε τι γράφει ένας πρωτοπόρος του είδους και προβληματισθείτε.
«Όποιος δουλεύει την ημέρα ή με τα φώτα όλα ανοιχτά και τις πόρτες ορθάνοιχτες δεν έχει λόγο να προσεγγίσει, να τάξει και φυσικά ούτε να κατηγορήσει κανέναν.

Όποιος έχει εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, αλλά και όλες τις αδειοδοτήσεις για την διαχείριση των αποβλήτων δεν έχει λόγο να διαπραγματευτεί με όσους έκαναν άλλη δουλειά και τώρα ανακάλυψαν την διαχείριση των απορριμμάτων – ογκωδών και ειδικών ρευμάτων.

Αυτοί που έχουν την ευθύνη και παίρνουν αποφάσεις γνωρίζουν ή θα έπρεπε να γνωρίζουν, αν δεν έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους, ποιος είναι νόμιμος, ποιος έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και τις αδειοδοτήσεις, αλλά πάνω απ’ όλα, ποιος έχει αποδείξει ότι μπορεί να δώσει λύσεις και μάλιστα σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρά τον ανελέητο πόλεμο και τους εκβιασμούς που έχει δεχτεί.

Φυσικά και ο κόσμος, ο απλός και χωρίς δόλο λαός, θα πρέπει να ρωτήσει, να μάθει και να απαιτήσει λύσεις μόνιμες, νόμιμες και αποτελεσματικές.

Είμαι στην διάθεση σας, τουλάχιστον για τις γνώσεις και την εμπειρία μου.

Για όσους δεν με γνωρίζουν, είμαι ο Δημήτρης Ραψωματιώτης».