γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Εννέα πρώην Βουλευτές Αργολίδος, ζουν και δραστηριοποιούνται εντός και εκτός νομού. Τρεις από τη Νέα Δημοκρατία, τρεις από το ΠΑΣΟΚ, δύο από το ΣΥΡΙΖΑ και ένας από την Χρυσή Αυγή. Από αυτούς, οι πέντε κατοικούν και δραστηριοποιούνται στην Αργολίδα, τρεις στην Αθήνα και ένας στην Ελβετία. Τους βλέπουμε και τους θυμόμαστε όταν και αν κάποιος υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων τους προσκαλέσει και παραστούν σε κάποια εκδήλωση. Κάποιοι από αυτούς, οι μισοί, κάνουν δημόσιες παρεμβάσεις με άρθρα και δηλώσεις τους ενώ κάποιοι σιωπούν παντελώς.

Είναι ενοχλητικό και χαρακτηριστικό συγχρόνως ότι οι κομματικοί μηχανισμοί αδυνατούν ή δεν επιθυμούν να κεφαλαιοποιήσουν στοιχεία από τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 9 ΠΡΩΗΝ

  1. Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, Ιατρός Γυναικολόγος. Διετέλεσε επί μακρόν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εν συνεχεία με κομματική εντολή ήρθε στο νομό του και εκλέχθηκε Νομάρχης. Σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική του παρουσία που υπήρξε αθόρυβη, ως Νομάρχης έκανε έργο και ανέδειξε νέα αυτοδιοικητικά στελέχη. Ιδιαίτερα μορφωμένος και με επίγνωση του τι σημαίνει να είσαι Έλλην, χαίρει εκτιμήσεως από την δεξιά πτέρυγα του κόμματός του. Σήμερα ιδιωτεύει, πλην όμως έχει σαφή γνώση και περί του τι γίνεται διεθνώς, Εθνικά και τοπικά. Διαμένει στο Ναύπλιον (Αργολικό).
  2. Ο Γιώργος Τσούρνος, Πολιτικός Μηχανικός. Διετέλεσε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πλην όμως, δεν επανεξελέγη. Ο κόσμος τον θυμάται και πολλοί τον νοσταλγούν ως Δήμαρχο αναμορφωτή του Ναυπλίου. Είναι ο πλέον πολιτικά δραστήριος όλων των διατελεσάντων βουλευτών, με τακτική παρουσία έκφρασης γνώμης στα ΜΜΕ. Διαμένει στο Ναύπλιον (Ίρια).
  3. Ο Δημήτρης Κρανιάς, Οδοντίατρος, Διευθυντής κλινικής στο Νοσοκομείο Ελπίδα. Διετέλεσε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Αξιοποιήθηκε ως εκπρόσωπος της Ελλάδος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και σήμερα εργάζεται ως Δ/ντής κλινικής στο Νοσοκομείο Ελπίδα. Προέρχεται από την ΟΝΝΕΔ και διετέλεσε υπεύθυνος του Γραφείου Επαρχιακού Τύπου στη Κυβέρνηση Καραμανλή. Απέχει εμφανών πολιτικών δραστηριοτήτων πλην όμως κατά καιρούς αρθρογραφεί σε Αθηναϊκά και Τοπικά ΜΜΕ, δημοσιοποιώντας θέσεις που διακρίνονται για πατριωτική αφετηρία και συνθετική οπτική. Διαμένει στην Αθήνα.
  4. Ο Γιάννης Κουτσογιάνης, Στρατηγός ε.α. Διετέλεσε βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Διεκδίκησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας με ένα εξαιρετικά ποιοτικό ψηφοδέλτιο και έχασε τις εκλογές από τους ίδιους τους κομματικούς του συντρόφους. Οι Εθνικές θέσεις του για το Κυπριακό, του κόστισαν την υπουργική του καρέκλα. Σήμερα ιδιωτεύει και συζητά πολιτικά μόνον με όσους τον επισκέπτονται στο σπίτι του. Διαμένει στην Αθήνα.
  5. Ο Γιάννης Θωμόπουλος, Δικηγόρος. Διετέλεσε βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα αγαπητός και χωρίς συγκρουσιακές τάσεις, αποσύρθηκε από την πολιτική κονίστρα με δόξα και τιμή, έχοντας προωθήσει κατά πολύ την επέκταση και την οργάνωση του Νοσοκομείου Άργους. Όσο και αν φαίνεται περίεργο, πολλοί θεωρούν ότι η σημαντικότερη συνεισφορά του υπήρξε η διαμεσολάβηση που έκανε για να αγορασθεί από τον Δήμο Ναυπλιέων (δήμαρχος ο Γιώργος Τσούρνος) το ακίνητο όπου σήμερα στεγάζεται το παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης. Διαμένει στο Άργος.
  6. Ο Γιάννης Μανιάτης, Μηχανικός Τοπογράφος του ΕΜΠ και εν συνεχεία Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Διετέλεσε κατ’ επανάληψη κορυφαίος βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Μετά την τελευταία του ήττα αποσύρθηκε από τις εκλογικές και κομματικές προσπάθειες και αφοσιώθηκε στα καθηγητικά του καθήκοντα. Παρεμβαίνει πολιτικά, επί εθνικού επιπέδου, ασχολούμενος κυρίως με ενεργειακά θέματα. Του ανήκει η τιμή του καθορισμού σημείων της Ελληνικής ΑΟΧ στα δύσκολα σημεία του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Διαμένει στην Αθήνα.
  7. Ο Γιάννης Γκιόλας, Δικηγόρος. Διετέλεσε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Κομματικό στέλεχος τοποθετημένο στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος. Υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπλίου, επικεφαλής της παράταξης «άλλη πρόταση» και έγινα πανελληνίως γνωστός από την τραμπούκικη συμπεριφορά του κατά του Σαμαρά, όταν αυτός τιμήθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων. Αν και άθεος ο ίδιος, διατήρησε και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την πλειονότητα της εκκλησιαστικής ιεραρχίας στην Αργολίδα. Σήμερα ιδιωτεύει. Διαμένει στο Ναύπλιον.
  8. Ο Δημήτρης Κοδέλας, Γεωπόνος. Εκλέχθηκε βουλευτής με τον Συνασπισμό εκπροσωπώντας την τάση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είχε δημιουργική παρουσία στην Βουλή και υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος. Είναι ο μόνος Βουλευτής εν ενεργεία που παραιτήθηκε. εκφράζοντας την διαφωνία του με την κυβερνητική πολιτική για το τρίτο Μνημόνιο, και παρέδωσε την έδρα του. Σήμερα ασχολείται με το επάγγελμά του και δραστηριοποιείται σε θέματα Αγροτικών κινητοποιήσεων. Διαμένει στο Άργος.
  9. Ο Γιώργος Γαλέος, Οικονομολόγος. Εκλέχθηκε βουλευτής Αργολίδος με την Χρυσή Αυγή, παίρνοντας την έδρα του Γιάννη Μανιάτη. Ήπιος χαρακτήρας και μετριοπαθής κομματικά, δεν προκάλεσε προβλήματα στις σχέσεις του με την κοινωνία και τους άλλους βουλευτές. Αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή μετά την αποτυχία επανεκλογής του και ύστερα από κάποιες ταλαντεύσεις επέστρεψε στην Ελβετία όπου δραστηριοποιείτο επαγγελματικά. Σήμερα ιδιωτεύει, παρακολουθώντας εκ του μακρόθεν τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Διαμένει στην Ελβετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 10 Δήμαρχοι από Άργος, Κουτσοπόδι, Λυρκεία, Λέρνα, και Ερμιονίδα στα αζήτητα. Ένα αναξιοποίητο πολιτικό κεφάλαιο ΕΔΩ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ: Artiva και Παλαμήδειο πρωτάθλημα. Oι παραμελημένοι

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Το αχρείαστο, η αχρείαστη και ο αχρείαστος!

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο, την τεκνοθεσία και το επίδομα μητρότητας…

% μέρες πρίν

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΙΚΗΣ στον εορτασμό του Αγίου Πέτρου

Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ (βουλευτής Λάρισας) Γεώργιος Ρούντας, εκπροσώπησε το κόμμα συμμετέχοντας στον εσπερινό…

% μέρες πρίν

Ακαδημία Αριστέα Άργους 6η στο Elite Neon (Διεθνές Τουρνουά)

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ELITE NEON ΣΤΗΝ…

% μέρες πρίν

Το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στο Άργος αυτό το Σαββατοκύριακο

Στο Άργος φιλοξενείτε αυτό το Σαββατοκύριακο το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball. Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση…

% μέρες πρίν

Πρωτομαγιά με το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου

Πριν καλά καλά τελειώσει η διανομή τροφίμων σε δοκιμαζόμενους οικονομικά συμπολίτες, το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου…

% μέρες πρίν

14 Δόκιμοι Αστυφύλακες στην Αργολίδα

Το πρωί της Τετάρτης 8 Μαΐου Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, Ταξίαρχος Ευάγγελος Πιπέρης, καλωσόρισε…

% μέρες πρίν