Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ για Ισραήλ και Γάζα

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ είμαστε ιδιαίτερα αποτροπιασμένοι με πλήθος περιστατικών που σπιλώνουν την Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και την εικόνα της χώρας τόσο εντός όσο και σε διπλωματικό επίπεδο εκτός αυτής.  Η αποχή από το ψήφισμα του ΟΗΕ σχετικά με τον μαινόμενο πόλεμο μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων για την κήρυξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας ντροπιάζει τη χώρα. Απλά φαιδρές οι κυβερνητικές δικαιολογίες για το γεγονός ότι στο κείμενο δεν αναφερόταν ο τρομοκρατικός χαρακτήρας της Χαμάς ή ότι τάχα έγιναν προσπάθειες τροποποίησης του ψηφίσματος από την κυβέρνηση με προτάσεις που έως και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ούτε έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ούτε έχει γίνει κάποια έστω πιο συγκεκριμένη αναφορά επί αυτών.

Η κυβέρνηση δε μπορεί να επικαλείται a la cart το Διεθνές Δίκαιο. H αποχή από το ψήφισμα του ΟΗΕ, η μη σαφής καταδίκη από την ελληνική κυβέρνηση του Ισραήλ για παράβαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου όχι μόνο προκαλεί το περί του δικαίου αίσθημα, αλλά πλήττει και την εικόνα της χώρας ως σταθεροποιητικό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ δημιουργεί τετελεσμένα που εγκυμονούν κινδύνους για την εξωτερική μας πολιτική και τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Σαφώς η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση, σαφώς πρέπει να καταδικάζεται απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια, σαφώς το Ισραήλ όπως κάθε χώρα έχει αναφαίρετο και ισχυρό δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αλλά η απάντηση στην τρομοκρατία δεν μπορεί να είναι η σφαγή χιλιάδων αμάχων πολιτών, εκ των οποίων ένας συντριπτικός αριθμός είναι παιδιά. Χωρίς πρόσβαση σε νερό, φαγητό, ρεύμα, νοσοκομειακή περίθαλψη, με βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία, σχολεία, εκκλησίες, χωρίς καμία έξοδο διαφυγής και χωρίς ακόμα και τώρα ουσιαστική ανθρωπιστική βοήθεια και άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρομών, μπροστά σε αυτό το έγκλημα της ανθρωπότητας δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλές χώρες εντός και εκτός Ευρώπης ο κόσμος διαδηλώνει στους δρόμους ζητώντας την άμεση κατάπαυση του πυρός.

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Ένα ακόμα χρυσό στη συλλογή του Τάσου

Ο Ναυπλιώτης πρωταθλητής Ευρώπης Τάσος Κολιγκιώνης, μας έκανε και πάλι περήφανους καθώς κέρδισε το Χρυσό…

% μέρες πρίν

Τι γνωρίζουν οι Γερμανοί για τον Βαρουφάκη που αγνοούμε εμείς;

Οι Γερμανικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο του Γιάννη Βαρουφάκη στην χώρα καθώς και κάθε πολιτική…

% μέρες πρίν

Το camp της Βαλένθια και του Οίακα στο Ναύπλιο έληξε με μεγάλη επιτυχία

Ένα σπουδαίο μπασκετικό τριήμερο έφτασε στο τέλος του ! Με μεγάλη επιτυχία , με συμμετοχές…

% μέρες πρίν

Το αχρείαστο, η αχρείαστη και ο αχρείαστος!

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο, την τεκνοθεσία και το επίδομα μητρότητας…

% μέρες πρίν

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΙΚΗΣ στον εορτασμό του Αγίου Πέτρου

Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ (βουλευτής Λάρισας) Γεώργιος Ρούντας, εκπροσώπησε το κόμμα συμμετέχοντας στον εσπερινό…

% μέρες πρίν

Ακαδημία Αριστέα Άργους 6η στο Elite Neon (Διεθνές Τουρνουά)

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ELITE NEON ΣΤΗΝ…

% μέρες πρίν