Δημόσιος θηλασμός στο Άργος στα πλαίσια Πανελλήνιων εκδηλώσεων για την ενθάρρυνση του Μητρικού Θηλασμού

71

Η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, τιμώντας την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού διοργανώνει εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό στο ΆΡΓΟΣ (Πλατεία Αγίου Πέτρου Άργους στο café Retro, αύριο Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 11.00.

Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις της Ομάδας αριθμούν ήδη 14 χρόνια συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση, αφύπνιση και υποστήριξη των νέων μητέρων για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».

Η γιορτή αυτή γίνεται πανελλαδικά κάθε χρόνο με φροντίδα του Πανελλήνιου Δίκτυου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας και συνδέει μεταξύ τους όλες τις θηλάζουσες της Ελλάδας. Όλες εκείνες που θήλασαν, θηλάζουν και θα θηλάζουν, καθώς και όλες εκείνες που προσπαθούν με όποιον τρόπο μπορούν να διαδώσουν τη φυσικότητα και τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού.

Ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού καθιερώθηκε διεθνώς το 1992 από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες: [email protected] @thilazo