Συνέντευξη Κων. Μάκαρη στην εφημερίδα “Δημοκρατία”. Τι λέει για τους 4 άλλους υποψήφιους

539

Η αναβαθμισμένη δημοσιότητα του Κωνσταντίνου Μάκαρη σε ιστοσελίδες και εφημερίδες μεγάλης αναγνωσιμότητας, των Αθηνών, η οποία παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα αποτελεί μια σαφή ένδειξη πως ο υποψήφιος Δήμαρχος «έχει πάρει το πάνω χέρι».

Η παρουσίαση της μεγάλης σε πλήθος και πάθος, συγκέντρωσης των εγκαινίων άνοιξε τον δρόμο καθώς ήταν η πρώτη σαφής ένδειξη ότι η πλειοψηφία των Δημοτών τάσσεται με τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και τους υποψηφίους της. Ακολούθησε η παρουσίαση του Κωνσταντίνου Μάκαρη στην Espresso όπου χαρακτηρίζεται ως “φαβορί” και σήμερα την σκυτάλη πήρε η μεγάλης κυκλοφορίας καθημερινή εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με μία συνέντευξη όπου ο Κωνσταντίνος Μάκαρης απαντά με αυτοπεποίθηση σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη που είχε ως τίτλο: «Ξεκίνησα τα έργα πριν ακόμα γίνω Δήμαρχος»

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Τα κίνητρα που οδηγούν ένα Πολίτη να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του είναι βασική γνώση, την οποία πρέπει να κατέχουμε,  προκειμένου να αποφασίσουμε αν θα τον ψηφίσουμε ή ακόμα περισσότερο αν θα στηρίξουμε στην προσπάθειά του.

Ξεκινάμε λοιπόν από αυτό και θα δούμε που θα μας οδηγήσει η συζήτηση με τον Κωνσταντίνο Μάκαρη, υποψήφιο Δήμαρχο Ναυπλιέων και επί κεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.

 

ΛΥΚΙΔΗΣ: Τι προσωπικές ανάγκες ικανοποιεί η υποψηφιότητά σας ως Δημάρχου Ναυπλιέων; Αναζητάτε ένα καλό μισθό; Ψάχνετε για αναγνώριση; Σας λείπει η Δόξα; Θέλετε να κάνετε μπίζνες; Θα γίνει η Αυτοδιοίκηση βατήρας για μετάβαση στο Κοινοβούλιο;

ΜΑΚΑΡΗΣ: Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω λέγοντάς πως «πέσατε έξω σε όλα». Μισθό δεν ψάχνω. Είμαι επιτυχημένος Επιχειρηματίας και η πρόθεσή μου είναι να διαθέσω και τον μισθό του Δημάρχου για τις ανάγκες της εκπαίδευσης των παιδιών μας ή της περίθαλψης των αδέσποτων. Αναγνώριση δεν μου χρειάζεται. Έχω αρκετή από τους επαγγελματικούς χώρους στους οποίους ασχολούμαι. Τη Δόξα την κερδίζω σε όλη μου τη ζωή. Από τότε που κατατάχθηκα στις Ειδικές Δυνάμεις μέχρι όταν έκανα πρωταθλητισμό στις Πολεμικές Τέχνες. Ακόμα και τώρα κερδίζω διακρίσεις για την καινοτομία των επιχειρηματικών σχεδίων που εφαρμόζω. Για τις μπίζνες να πω απλά ότι «Για εμένα, τα κοινά είναι τόπος προσφοράς και όχι απολαβής». Έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία του συνόλου για να προσφέρω ακόμη περισσότερα από όσα πριν. Από τις μπίζνες, που γνωρίζω πολύ καλά, θα κρατήσω μονάχα δύο τομείς. Την Διοίκηση του μηχανισμού και των ανθρώπων και την διαπραγμάτευση με την Κεντρική εξουσία με σκοπό το μέγιστο κέρδος υπέρ του Δήμου και των Δημοτών. Όσο για τον βατήρα, έχω να πω τα εξής. Είναι αλήθεια πως είμαι φιλόδοξος και κάθε φορά που πετυχαίνω έναν στόχο, έχω διάθεση και ετοιμότητα να διεκδικήσω τον επόμενο. Έναν επόμενο που θα είναι ακόμα πιο δύσκολος. Όμως είναι θέμα αρχών. Έταξα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της Κοινωνίας μέσω του Θεσμού της Αυτοδιοίκησης και εκεί θα μείνω. Άλλωστε η Διοίκηση ενός Δήμου, όπως είναι το μαγευτικό Ναύπλιο, σου προσφέρει τόσα πεδία αγώνος, τόσες ικανοποιήσεις και τόση ανάγκη συνεχών βημάτων προς τα εμπρός που το Κοινοβούλιο δεν μπορεί να σου τα δώσει.

ΛΥΚΙΔΗΣ: Έχετε τέσσερις αντιπάλους. Πρέπει να τους νικήσετε. Τα μέσα αγώνος που χρησιμοποιείτε περιλαμβάνουν ρίψεις σκουπιδιών και περιττωμάτων στις αυλές τους, όπως είδαμε να κάνει ο εν ενεργεία Δήμαρχος;

ΜΑΚΑΡΗΣ: Κατ’ αρχάς να σας διορθώσω. Έχω 5 αντιπάλους που θα πρέπει να νικήσω, μέχρι τις εκλογές και θα έχω αμέτρητους μετά τις εκλογές. Εξηγούμαι: Ο πέμπτος αντίπαλος είναι ο εαυτός μου που με αντιπαλεύει διαρκώς ζητώντας μου να κάνω ακόμη περισσότερα ώστε να ανταποκριθώ στις Ελπίδες και την Αγάπη με την οποία με περιβάλλουν ήδη, χιλιάδες άνθρωποι. Οι τέσσερις άλλοι υποψήφιοι δεν αποτελούν για μένα αντίπαλο. Είναι ανταγωνιστές στην προσπάθεια να πείσουμε ότι είμαστε οι καλλίτεροι. Πιστεύω ότι εγώ ως Δήμαρχος, οι υποψήφιοί μας ως Σύμβουλοι και το Πρόγραμμά μας ως στρατηγική επίλυσης προβλημάτων που χρονίζουν, είμαστε οι καταλληλότεροι στη χάραξης νέων δρόμων για την ανταγωνιστική Νέα Εποχή που έρχεται από το μέλλον. Αντιπάλους θα έχω μετά την εκλογή μου και θα είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας. Όσον αφορά τι ρίψεις… Η μέθοδος που χρησιμοποιώ δεν ταιριάζει με τους σκυλοκαυγάδες που αναπτύχθηκαν μεταξύ δύο εκ των ανθυποψηφίων μου. Ήταν μη αποδεκτή πράξη το έναυσμα, ήταν όμως εξ ίσου μη αποδεκτή πράξη η υπόγεια δημοσιοποίηση του γεγονότος από το θύμα. Κόστισε στο Ναύπλιο αρνητική δημοσιότητα και μας ταπείνωσε ως προσωπικότητες και ως ιστορική πόλη. Λυπάμαι ιδιαίτερα που η πρότασή μου να σταματήσουν και να περιοριστούμε στην ενημέρωση επί των προγραμμάτων μας μέσω ομιλιών και DEBATE δεν έγινε αποδεκτή.

ΛΥΚΙΔΗΣ: Είχατε όμως και εσείς δημόσια αντιδικία με τον σημερινό Δήμαρχο.

ΜΑΚΑΡΗΣ: Δεν είχα καμία προσωπική αντιδικία με κανένα. Ήταν όμως υποχρέωσή μου να φέρω στο φως ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, τις σπατάλες και τις παρανομίες λόγω των οποίων αυξήθηκε το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων και άρα τα Δημοτικά Τέλη κατά 90% μέσα σε δύο χρόνια. Η παρουσίαση στοιχείων προκάλεσε τραμπούκικη συμπεριφορά συμβούλων του, την οποία ο απερχόμενος Δήμαρχος ουδέποτε αποδοκίμασε. Να αναφερθώ σε μία ακόμα περίπτωση. Εκεί όπου, το ξενύχτι μου και η παρέμβαση που έκανα έσωσε τον πνεύμονα της Καραθώνας από την παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών στο χώρο της κλειστής χωματερής.

ΛΥΚΙΔΗΣ: Έχετε εμπειρία έργων; Θα χρειαστείτε χρόνο προσαρμογής και ενημέρωσης, αν οι Δημότες σας εκλέξουν ως Δήμαρχο Ναυπλιέων.

ΜΑΚΑΡΗΣ: Είμαι έτοιμος να αναλάβω ευθύνες. Έχω εμπειρία έργων, άλλωστε με δικά μου χρήματα τα 5 προηγούμενα χρόνια κατασκευάσθηκαν χώροι αθλοπαιδιών σε σχολεία, ανακαινίσθηκαν σχολικά κτήρια, αναπλάσθηκε η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου, τροφοδοτήθηκαν μονάδες υγείας και σύλλογοι με αναγκαία εφόδια, οργανώθηκαν αθλητικοί αγώνες μεγάλου βεληνεκούς, προετοιμάσθηκε η αδελφοποίηση με το Αμάλφι και το Μαρανέλλο της Ιταλίας και άλλα πολλά.

ΛΥΚΙΔΗΣ: Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή επτυχία

ΜΑΚΑΡΗΣ: Εγώ σας ευχαριστώ και ως Δήμαρχος σας περιμένω στο Ναύπλιον να σας φιλοξενήσω για να γνωρίσετε τα εξαίρετα χωριά μας. Με δικά μου έξοδα βεβαίως και όχι του Δήμου.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ akromolio.gr

Η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Κωνσταντίνου Μάκαρη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 8μμ μπροστά στο Εκλογικό Κέντρο της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ (Σιδηράς Μεραρχίας 25)