Μια συμβουλή για τον κ. Ορφανό και το κρυφό επιτελείο του

1358
Συνέβαλαν αποφασιστικά στη Νίκη. Συνεόρτασαν τη Νίκη. Τους διέγραψε από την ανακοίνωση. Κρίνεται γι' αυτό.

γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Ο Δημήτριος Ορφανός, εκλέχθηκε την προηγούμενη Κυριακή χάρις σε μία πολιτική πράξη, από αυτές που σπάνια βλέπουμε. Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης, υπηρετώντας τον στόχο όλων των παρατάξεων που έλαβαν μέρος στις εκλογές με κεντρικό αίτημα την απομάκρυνση του συστήματος Κωστούρου από την Δημοτική Αρχή του Ναυπλίου, οδήγησε –την δεύτερη Κυριακή- τη δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ σε συστράτευση με το Όραμα Δημιουργίας- Ανάπλι εμπρός των Δημήτρη Ορφανού -Κώστα Καράπαυλου.

Από την εκλογή του και μετά, ο Δημήτρης Ορφανός αποτελεί πλέον πολιτικό πρόσωπο αιχμής και με αυτή την οπτική πρέπει να ερμηνεύονται και όταν χρειάζεται να σχολιάζονται οι δηλώσεις του και οι πράξεις του, μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του.

Με λύπη μου υποχρεώνομαι να αναφερθώ στο ατόπημα του εκλεγέντος ως Δημάρχου Ναυπλιέων ο οποίος ενώ πολύ σωστά στη δημόσια δήλωσή του ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν ποικιλοτρόπως στην εκλογή του, εν συνεχεία επέδειξε πολιτική δειλία και αχαριστία..

Ο κ. Ορφανός ηθελημένα απέκρυψε την καθοριστική υπερψήφισή του από τους 4.000 ψηφοφόρους της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Απόφαση την οποία έλαβε προσωπικά και ανακοίνωσε σε ειδική δημόσια εκδήλωση ο επικεφαλής της παράταξης  Κωνσταντίνος Μάκαρης. Απόφαση που υπηρέτησαν τα στελέχη της παράταξης, αναδεικνύοντας (με βάση συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία) τον κ. Ορφανό νικητή της αναμέτρησης της δεύτερης Κυριακής.

Είναι δεύτερη φορά που ο κ. Ορφανός υποπίπτει σε αυτό το ατόπημα, και αυτό πρέπει να επισημανθεί, με την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον. Η παράταξή που τον στήριξε έχει όνομα -ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ- και ο επικεφαλής της επίσης -Κωνσταντίνος Μάκαρης-.

Η φράση «σε αυτούς που συντάχθηκαν μαζί μας στην πορεία και συνέβαλαν στην εκλογή μας», είναι υποτιμητική για μια παράταξη που βάδισε συντεταγμένα και που έδωσε δια του επικεφαλής της μαθήματα πολιτικού ήθους, τα οποία εκτιμήθηκαν από το σύνολο των Ναυπλιέων.

Συνεργασία, αν δεν το γνωρίζει ο μέλλον Δήμαρχος, σημαίνει αναγνώριση και όχι υποτίμηση.

Ας το προσέξει αυτό ο Δημήτρης Ορφανός και το αόρατο επιτελείο του και ας μη επιλέξουν να βαδίσουν πάνω σε χνάρια «κατ’ επίφαση δημοκρατικότητας και συνεργασιμότητας».