Διαμαρτυρίες (στα χαρτιά) για το κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛΤΑ σε Τολό και Ερμιόνη

42

Η εποχή των σκληρών διαμαρτυριών και των λαϊκών κινητοποιήσεων, προφανώς, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ που διορίσθηκε προσφάτως από το ΤΑΪΠΕΔ, στην κυριότητα του οποίου έχει περιέλθει η ιδιοκτησία των Ελληνικών Ταχυδρομείων, εφαρμόζει το σχέδιο κερδοφορίας του Οργανισμού χωρίς ουσιαστικά εμπόδια.

Μετά την Αγία Τριάδα Μιδέας, που έκλεισε τον Αύγουστο, την Δευτέρα κλείνουν τα καταστήματα στο Τολό και την Ερμιόνη με τις Τοπικές Κοινωνίες να δείχνουν ή να καμώνονται ότι αιφνιδιάζονται και τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης, της Βουλής και των Επαγγελματιών να ανταγωνίζονται σε αποστολές Δελτίων Τύπου προς τα Τοπικά ΜΜΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνον ο Δήμος Ερμιονίδας κοινοποίησε την εμπεριστατωμένη διαμαρτυρία του προς τους αρμόδιους των ΕΛΤΑ και τους βουλευτές του νομού, όπως προκύπτει από τις σχετικές ανακοινώσεις.

Ο Επαγγελματικός Σύλλογος Τολού και ο Δήμος Ναυπλιέων έστειλαν Δελτία Τύπου σε κάποια ΜΜΕ ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κατέθεσαν ερωτήσεις προς τον αρμόδιο υπουργόκαι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος έκανε έγγραφη διαμαρτυρία. Κανένας άλλος φορέας Επαγγελματικός Εργασιακός ή Πολιτικός δεν αντέδρασε.

Να σημειώσουμε ότι, η εξέλιξη των πραγμάτων ήταν προβλέψιμη (υπάρχει σχετική αναφορά προ μηνών από τον Ταχ. Υπ. Γιώργο Γεωργόπουλο, ενώ η παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ είχε προτείνει να αναλάβει ο Δήμος την καταβολή των σχετικών ενοικίων ή την παραχώρηση χώρου, χωρίς ποτέ να δοθούν απαντήσεις).

Όπως θα έλεγε και ο θυμόσοφος λαός μας (που έχει περιπέσει σε αγωνιστική νάρκη) «Μας έχουνε γραμμένους».

Π.Ι.Δ.