Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2023 στους Δήμους Ναυπλιέων και Άργους Μυκηνών

87

H εθνική επέτειος του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, εορτάσθηκε με μαθητικές παρελάσεις, παρελάσεις φορέων, στρατιωτική παρέλαση και καταθέσεις στεφάνων.

Στις εκδηλώσεις του Ναυπλίου, η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε στο Ναύπλιο από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Προηγήθηκε Δοξολογία από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο στον Ιερό Ναό Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα Ματσιμάνη Νικολέτα, Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στον χώρο προ του Ηρώου της πόλης ενώπιον των αρχών, με πλήθος κόσμου να την παρακολουθεί.

Στο Άργος η παρέλαση πραγματοποιήθηκε από τμήματα εθελοντών του Ε.Ε.Σ., του Λυκείου των Ελληνίδων – Παραρτήματος Άργους & Περ /κού Τμήματος Κουτσοποδίου, του Συλλόγου «Ελληνική Παράδοση», του Συλλόγου Ποντίων «Παναγία Σουμελά», του Χορευτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Άνθεμα», Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων του Δήμου Άργους Μυκηνών, Ε.Π.Α.Λ. Άργους, IEK Τουρισμού – Πελ/νήσου, του  Σώματος των Ελλήνων Προσκόπων, συνοδεία του Μουσικού ομίλου Φιλαρμονικής Άργους «ο Ορφέας»

Η παρέλαση ξεκίνησε από την πλατεία Δημοκρατίας και ακολούθησε τις οδούς Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Σοφίας, με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί και να χειροκροτεί τα τμήματα που συμμετείχαν.

Προηγουμένως, πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου όπου και εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της Ημέρας από την Φιλόλογο κα Παναγιώτα Μπρούσαλη Καχριμάνη. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της πλατείας Αγίου Πέτρου, από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο, Βουλευτές και εκπροσώπους Π.Ε. Αργολίδας , του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, του Λιμενάρχη, του Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους και εκπροσώπους κομμάτων.

(Οι φωτογραφίες είναι από το φωτογραφείο του Αλέξη και Τάσσου Ταμπούρη)