Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η Δημοτική Αρχή; Παρουσίασε ως «έργα» της τα ίδια έργα που παρουσίασε (και έκανε) η Περιφέρεια

941

Η Δημοτική Αρχή παρουσιάζει τα έργα της Περιφέρειας ως «δικά» της. Προφανώς είναι ωμή παραδοχή ότι έχει ουσιαστικά ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ για 4 χρόνια. Έργα των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και πασαλείμματα με άπειρες απευθείας αναθέσεις ήταν η προσφιλής και μοναδική τακτική της.

«Πάλι καλά που δεν «οικειοποιούνται»  και την Ακρόπολη», έγραψαν καυστικά σε σχόλια δημότες.

Διαβάστε την αλήθεια  πέρα από το ψέμα της Δημοτικής Αρχής.

Basilis Panagopoulos αντιδήμαρχος στο πρόσφατο παρελθόν επί 8 έτη Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου

«ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

Ομολογία αποτυχίας αποτελεί η προσπάθεια οικειοποίησης έργων της Περιφέρειας αλλά και ιδιωτών από τον κ. Αντωνακόπουλο ο οποίος σε χθεσινή του, προεκλογική, ανάρτηση και σημερινή καταχώρηση στον έντυπο τύπο προσπαθεί να καπηλευθεί έργα που σχεδιάζονται και εκτελούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αποτελώντας την πρότασή της στην ΟΧΕ όπως το πρόσφατα εξαγγελθέν της αξιοποίησης του Σωσίπολις, των αποθηκών του ΑΣΟ, προοριζόμενων για τις ανάγκες του Φεστιβάλ κινηματογράφου για παιδιά και νέους , το αεροδρόμιο Επιταλίου, το σχεδιαζόμενο υπόγειο πάρκινγκ στον Αγ. Διονύσιο κλπ.

Θα είχε ενδιαφέρον να κληθεί ο κ. Δήμαρχος να εξηγήσει για τα έργα αυτά ,που τα αναφέρει ως προϊόντα της στήριξης και ενίσχυσης εκ μέρους του Δήμου Πύργου, πότε, πως και με ποιον ακριβώς τρόπο συνέδραμε στην σχεδίαση και την πρόοδο τους.

Το θράσος του έφτασε μέχρι του σημείου να συμπεριλάβει , τρόπον τινά, στα αναπτυξιακά έργα της θητείας του ακόμη και την κατασκευή συνεδριακού κέντρου από ιδιωτικό όμιλο. Μήπως συνέδραμε και σε αυτό;;;

Πόσο τραγικός μέσα στην απελπισία του !!!!!!»

Και ο  Μπουλουτας Ιωαννη Διονύσιος μέλος του Επιμελητηρίου

«Σε συνέχεια του άρθρου του Βασίλη Παναγόπουλου “ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας αναφέρθηκε στη φιλοσοφία και στους στόχους της Περιφερειακής Αρχής για τη νέα ΟΧΕ-ΒΑΑ, στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, παρουσιάζοντας μάλιστα και κάποιες προτάσεις έργων και δράσεων που αφορούν στην Π.Ε. Ηλείας. «Στόχος της Περιφερειακής Αρχής και προσωπικά του Νεκτάριου Φαρμάκη, ήταν και είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας,

Αυτό θα το επιτύχουμε με έργα και δράσεις που θα συνεχίσουν να αλλάζουν τον τόπο μας, αξιοποιώντας και μεγιστοποιώντας τις αναπτυξιακές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, ο οποίος σε μια απόσταση 120 χιλιομέτρων συνδυάζει βουνό, κάμπο και θάλασσα. Και φυσικά, αξιοποιώντας στο ακέραιο – και πάντα με σεβασμό – το πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό μας απόθεμα,

Παράλληλα, αναφερόμενος στην «ΟΧΕ Πύργου, Ήλιδας, Αρχαίας Ολυμπίας», συμπλήρωσε «Έχουμε τρεις δήμους που γειτνιάζουν και παρουσιάζουν πολλά κοινά ιστορικά, γεωγραφικά, πληθυσμιακά, πολιτιστικά, αλλά και τουριστικά χαρακτηριστικά, αποτελώντας έτσι ένα σημαντικό τρίπολο,

Οι προτάσεις

Οι προτάσεις για την Π.Ε Ηλείας, αφορούν την:

Α) Ανάπλαση των εγκαταστάσεων του Σωσίπολις, στο οποίο προβλέπεται η δημιουργία ενός διαδραστικού χώρου με τη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Β) Αναβάθμιση και αξιοποίηση του Αεροδρομίου Επιταλίου.

Γ) Ανάπλαση του ανοιχτού κοινόχρηστου χώρου όπισθεν του Αγίου Διονυσίου.

Δ) Ορεινή Οδό Αρχαίας Ήλιδας – Αρχαίας Ολυμπίας.

Ε) Μετατροπή του ΑΣΟ σε Πολυχώρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, ο οποίος θα αποτελέσει τη στέγη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

Την αναλυτική παρουσίαση των προτάσεων – μετά την ανακοίνωση τους από τον κ.Γιαννόπουλο – έκανε ο Υπεύθυνος του Έργου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Ηλείας Κώστας Τζαμαλούκας, ενώ την παρουσίαση της περιοχής παρέμβασης, τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί το Σχέδιο καθώς επίσης τα εργαλεία και τη διαδικασία της διαβούλευσης για το κοινό, παρουσίασε ο Βασίλης Κασιώλας, εκπρόσωπος του Τεχνικού Συμβούλου που έχει την ευθύνη τεχνικής υποστήριξης και προετοιμασίας της Στρατηγικής ΟΧΕ.»