Οι 7 προγραμματικοί άξονες του Δημήτρη Πτωχού

58
Δημήτρης Πτωχός

Μιλώντας, στην ΕΡΤ Καλαμάτας, σχετικά με τους επτά βασικούς άξονες του προγράμματος του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματός του, λέγοντας τα εξής:

«Έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα το οποίο έχει επτά βασικούς άξονες:

1.- Το βασικότερο πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι να δημιουργήσουμε πάλι αναπτυξιακές δυνατότητες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Νομίζω ότι το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι χρειαζόμαστε νέες επενδύσεις, οι οποίες μπορούν να φέρουν πλούτο, να φέρουν γνώση, να φέρουν νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και αυτό θα είναι βασική μας προτεραιότητα.

2.- Οι δύο βασικοί πυλώνες στους οποίους θα σταθούμε είναι ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας.

Δύο τομείς στους οποίους έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα, έχουμε κάνει πολλά πράγματα, μπορούμε όμως να κάνουμε πολύ περισσότερα. Κυρίως πρέπει να δημιουργήσουμε συνέργειες μεταξύ τους προκειμένου να έχει προστιθέμενη αξία.

3.-  Ένας τρίτος άξονας είναι ίδιες οι διαδικασίες και υπηρεσίες της περιφέρειας Πελοποννήσου. Πιστεύουμε ότι πρέπει να εκσυγχρονιστούν, πρέπει να απλοποιηθούν σε πάρα πολλά σημεία και πρέπει σίγουρα να ψηφιοποιηθούν όσες μπορούμε μόνοι μας από την περιφέρεια και όσες χρειάζεται και η συνδρομή του κράτους να το διεκδικήσουμε και να το κάνουμε από κοινού. Πάντα βάζοντας στο επίκεντρο την εξυπηρέτηση του πολίτη. Ο πολίτης για εμάς θα αποτελέσει τον πυρήνα όλων των δράσεων μας.

4.- Ένας τέταρτος άξονας είναι οι υποδομές. Αυτό που κυρίως συζητάμε όλοι μας οδικά έργα, τα έργα που αφορούν τη διαχείριση φυσικών πόρων, όπως είναι το νερό, που κατά την άποψή μου θα είναι και ένα από τα κρισιμότερα θέματα που θα αντιμετωπίσουμε επόμενα χρόνια. Τα σκουπίδια και τα στερεά απόβλητα, στα οποία έχουν ήδη γίνει πάρα πολλά βήματα και γενικότερα οι υποδομές που είναι αναγκαίες ώστε να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιφέρειας.

5.-  Ένας πέμπτος άξονας είναι η προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος. Έχουμε ένα εκπληκτικό περιβάλλον στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η πολιτική προστασία, η απολιγνιτοποίηση σε περιοχές όπως είναι η Μεγαλόπολη και γενικότερα δράσεις που μπορούμε να παίξουμε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο.

6.-  Ένας εκτός άξονας είναι η ανάδειξη του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματος. Η Πελοπόννησος έχει πάρα πολλά μνημεία, έχει πάρα πολλούς πολιτιστικούς χώρους, έχει απίθανα σημεία με παραδόσεις και πράγματα τα οποία μπορούμε να αναδείξουμε και να δημιουργήσουμε πολλές συνέργειες με τον τουρισμό ή τον πρωτογενή τομέα.

7.- Και τελευταίος και έβδομος άξονας αλλά βασική μας προτεραιότητα είναι να ασχοληθούμε πάρα πολύ με δομές πρόνοιας, υγείας, αλληλεγγύης και να κάνουμε οτιδήποτε πρέπει ώστε κανένας να μη μένει πίσω αυτόν τον αναπτυξιακό προσανατολισμό που δίνουμε για την Περιφέρεια».