ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κ.Αντωνακόπουλε

5305

Παρότι μετά την αρχική σας δημοσίευση στις 28-8-23 για τον «όψιμο γάμο» του προσώπου μου με τον κ. Καννή, αναφέρατε ότι δεν θα επανέλθετε, χωρίς έκπληξη και πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, διαπιστώνω ότι επανήλθατε δριμύτερος. Επειδή συναισθάνομαι τη δεινή θέση στην οποία έχετε περιέλθει και για να σας απαλλάξω από την αγωνία που σας διακατέχει, συνιστώντας πάνω απ’ όλα ψυχραιμία, παραθέτω τις απαντήσεις, όχι τόσο σε εσάς, διότι για όσα ψευδώς με κατηγορείτε είστε γνώστης της αλήθειας, αλλά στους δημότες της πόλης μας, προκριμένου να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Αφού λοιπόν η προσφιλή σας συνήθεια είναι η διαβολή τα ψέματα και η μισή αλήθεια που ισοδυναμεί με ψεύδος, ιδού η αποκάλυψη της αλήθειας:

Τέλος Ερυμάνθου: Ουδέποτε διαφώνησα με την κατάργηση του τέλους αυτού. Το επιβεβαιώνουν τα αιτιολογημένα πρακτικά του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, το οποίο μετά και την έγγραφη εισήγηση της Υπηρεσίας, αποφάσισε ομόφωνα την κατάργησή του και πρότεινε την αντικατάστασή του με άλλο ισοδύναμο μέτρο. Το ισοδύναμο μέτρο ήταν απαραίτητο διότι το τέλος Ερυμάνθου, βάση μελέτης καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα του διαβαθμιδικού και η κατάργηση του χωρίς την αντικατάστασή του, με άλλο ισοδύναμο μέτρο, θέτει άμεσα σε κίνδυνο τη λειτουργία του και επομένως και της ΔΕΥΑΠ, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος έλλειψης νερού για την πόλη.

Ρυθμίσεις χρεών προς ΔΕΥΑΠ: Ισχυρίζεστε ότι ήμουν ενάντια στις φιλολαϊκές πολιτικές σας και στη ρύθμιση των οφειλών στη ΔΕΥΑΠ. Πλην όμως δεν αναφέρατε ότι υπήρχε συγκεκριμένος και εγκεκριμένος τρόπος ρύθμισης, στο πλαίσιο του οποίου όφειλα να κινούμαι και όχι σε αυτά που απαιτούσατε επιλεκτικά να ενεργήσω για κάποιους «προνομιούχους» συμπολίτες μας. Φυσικά και δε διαφώνησα στη νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στην οποία εκ των πραγμάτων «συρθήκατε» στην πορεία και με βάση αυτή ενεργούμε από την έγκρισή της και εντεύθεν. Συ όμως κ. Δήμαρχε χωρίς να υπάρχει τέτοια ευνοϊκή εγκεκριμένη ρύθμιση ήθελες να εξυπηρετήσεις δύο και μόνο συστημικούς κακοπληρωτές διαχειριστές πολυκατοικιών, που αν και εισέπρατταν τα τέλη από τους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές των διαμερισμάτων, εντούτοις παρά τις συνεχείς συστάσεις, προειδοποιήσεις και παραινέσεις μας, δεν τα απέδιδαν στη ΔΕΥΑΠ, με αποτέλεσμα το χρέος να έχει διογκωθεί υπερβολικά. Πάνω σ’ αυτή σου την επιθυμία έστησες ένα κακοπαιγμένο επικοινωνιακό σόου στα ΜΜΕ, βαφτίζοντας την εξυπηρέτηση που ήθελες να κάνεις «φιλολαϊκή πολιτική» και ενήργησες απαξιωτικά προς εμένα και το προσωπικό της ΔΕΥΑΠ.

Ρυθμίσεις ΑΜΕΑ: Ήμουν πρωτεργάτρια και όχι αρνήτρια για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των συμπολιτών μας ΑΜΕΑ. Ήσουν παντελώς απών σ’ αυτό κ. Δήμαρχε. Σε εκθέτουν ανεπανόρθωτα τα δημοσιεύματα της εποχής, τα ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα με τα εγκωμιαστικά σχόλια στο πρόσωπό μου, ακόμα και του νυν υποψηφίου με το συνδυασμό σας και προέδρου του συλλόγου ΑΜΕΑ, αξιότιμου κ. Παπανικολόπουλου.

Διαχειριστικός έλεγχος – διαφάνεια: Προκειμένου να καταστεί αντιληπτή απ’ όλη την κοινωνία της πόλης μας η νομιμότητα και η διαφάνεια, στη βάση των οποίων, με ζήλο υπηρέτησα τα καθήκοντά μου καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου από τη θέση της προέδρου της ΔΕΥΑΠ, σας απέστειλα τα στοιχεία που ζητήσατε προσωπικά από εμένα, αποστέλλοντάς μου με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σχετικό έγγραφό σας την 14-8-2023. Τα στοιχεία που σας έστειλα, αφορούν τ’ αποτελέσματα όλων των νόμιμων ελέγχων που έχουν διεξαχθεί επί θητείας μου στη ΔΕΥΑΠ από τα αρμόδια ανώτατα ελεγκτικά όργανα (Ελεγκτικό Συνέδριο και Αποκεντρωμένη Διοίκηση.), φυσικά με άριστα αποτελέσματα. Οι έλεγχοι αφορούν τα έτη 2018-2019-2020 και εντός των ημερών υπογράφεται η σύμβαση για το διαχειριστικό έλεγχο των ετών 2021 και 2022, ως προβλέπεται. Δεν παύει να μου προξενεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι μου ζητήσατε τα στοιχεία αυτά την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου και ώρα 3:00 μ.μ. δίνοντας εκβιαστική προθεσμία 2 ημερολογιακών ημερών (!!!!!!). Κι όμως ενώ ήσασταν ήδη γνώστης των αποτελεσμάτων, αλλά και εκ του νόμου παντελώς αναρμόδιος να ελέγξετε ή να διατάξετε κάθε είδους ελέγχου στη ΔΕΥΑΠ, αφού οι αρμοδιότητες αυτές ανήκουν σε άλλα, ανώτερα από εσάς όργανα, δηλαδή ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και το Ελεγκτικό Συνέδριο, θελήσατε για άλλη μια φορά να δημιουργήσετε ψευδείς εντυπώσεις στην κοινωνία για μένα και το έργο μου. Οι έλεγχοι αυτοί, είναι οι μόνοι προβλεπόμενοι από το νόμο, έχουν διενεργηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια τα θητείας μου με απόλυτη επιτυχία και λαμπρά αποτελέσματα, από τα καθ΄ ύλην αρμόδια ανώτατα ελεγκτικά όργανα. Απόρροια των αποτελεσμάτων τους, είναι η παραγωγή ογκωδέστατου έργου που είναι γνωστό στους πολίτες του Πύργου, η εξέλιξη του οποίου συνεχίζεται απρόσκοπτα έως την τελική του ολοκλήρωση.

Αν εννοείτε άλλου είδους ελέγχων από τους νόμιμους, αυτοί θα ήταν παράνομοι, ανούσιοι, αναρμοδίως διεξαχθέντες και η επ’ αμοιβή ανάθεσή τους ζημιώνει το δημόσιο, σπαταλώντας άσκοπα το δημόσιο χρήμα. Βέβαια ίσως χρησιμεύουν σε εσάς για να στήνετε με αερολογίες, πομφόλυγες και φληναφήματα τα συνήθη υποκριτικά επικοινωνιακά σας σόου, ως τιμητής δήθεν της νομιμότητας. Γενικά πρακτικές που ευνοούν την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων, ενάντια στο συμφέρον των πολιτών και της Επιχείρησης, είναι ξένες προς εμένα και καταδικαστέες απ’ όπου κι αν προέρχονται. Τις αντιπάλεψα σθεναρά με επιτυχία και ουδέποτε υιοθετήθηκαν από μεριάς μου.

Μη υποβολή μελέτης εκσυγχρονισμού και τηλεχειρισμού δικτύου ύδρευσης υπαιτιότητά μου: Ισχυρίζεστε ότι υπαιτιότητα μου δεν υποβλήθηκε μελέτη για τον εκσυγχρονισμό και τηλεχειρισμό του δικτύου ύδρευσης. Σας θυμίζω λοιπόν ότι με βάση τις πληροφορίες που είχε η Υπηρεσία μας, σας γνωρίσαμε ότι το έργο δεν χρηματοδοτείται. Σε σύσκεψη που διενεργήθηκε στο γραφείο σας παρουσία σας, με την συμμετοχή του Δ/ντή Οικονομικών και του Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΠ, καθώς και εμού προσωπικά, αποφασίσαμε από κοινού την ένταξη του έργου στο επόμενο πρόγραμμα που υπήρχε σίγουρη χρηματοδότηση. Οι πληροφορίες της Υπηρεσίας μας και η τακτική μας επιβεβαιώθηκε εκ του αποτελέσματος. Φυσικά η ένταξη του έργου στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα δεν επιτεύχθηκε από καμιά δικιά σας ενέργεια, παρά μόνο από τις άοκνες οργανωμένες προσπάθειες των Υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΠ, που φρόντισαν εγκαίρως να συντάξουν και να καταθέσουν ένα αρτιότατο φάκελο στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Εμμονή να μην παραιτούμαι: Με τις πρόσφατες δημοσιεύσεις σας που με αφορούσαν προσωπικά την 28 και 30 Αυγούστου 2023, αφήσατε χυδαία υπονοούμενα για την εμμονή μου να μην παραιτούμαι από τη θέση μου, επικαλούμενος την πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, για την 1-9-23 με κύρια θέματα που αφορούν δυο σοβαρά έργα που βρίσκονται εν εξελίξη, αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης αξίας 1.550.000 € + ΦΠΑ και το άλλο αυτό της επέκτασης μελέτης εκσυγχρονισμού και τηλεχειρισμού αξίας 5.197.700 € + ΦΠΑ που με κατηγορήσατε άδικα. Σ’ αυτά πρέπει να προστεθεί και το κατάπτυστο λιβελλογράφημα της 25-8-2023 Ηλείου δημοσιογράφου που ενώ δεν έχει σχέση και γνώση για τα πεπραγμένα της πόλη μας, ως δια μαγείας απέκτησε επιλεκτικά γνώση, αφήνοντας κι αυτός σαφή υπονοούμενα για το πρόσωπο μου χωρίς να με κατονομάσει, με το ίδιο χυδαίο τρόπο γράφοντας «Είναι πολλά τα λεφτά αφού υπογράψει; Μετά θα δηλώσει τη διαφωνία της; ……..Η κονόμα είναι το πιο σημαντικό κριτήριο;». Κι όλα αυτά ενώ ήδη εκτελούνται έργα 7.000.000 € στη ΔΕΥΑΠ και χωρίς να έχω δώσει κανένα δικαίωμα ούτε καν για ύποπτη φημολογία καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου.

Αν και γνωρίζεις λοιπόν κ. Δήμαρχε, αφού ξεχνάς επιλεκτικά, σου υπενθυμίζω, όσον αφορά το 1ο έργο, από την επίσημη προσφορά της ΔΕΔΔΗΕ προς την ΔΕΥΑΠ, προκειμένου αυτή να ισχύσει, επιβάλλεται ότι, έως την 30-1-2024 πρέπει είτε ο σταθμός να έχει τεθεί σε λειτουργία, είτε η ΔΕΥΑΠ να έχει υποβάλλει αίτηση για τη θέση του σταθμού σε λειτουργία. Μάλιστα στο έγγραφο που μου έστειλες παραμονή Δεκαπενταύγουστου με ρωτάς επιτακτικά και με πολλά ερωτηματικά για την εξέλιξη του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης. Αναντίστοιχα τα λόγια σου και οι πράξεις σου κ. Δήμαρχε.

Όσον αφορά το 2ο έργο να σου θυμίσω ότι σύμφωνα με το ενημερωτικό e-mail του αρμόδιου υπαλλήλου του Υπουργείου Ανάπτυξης, εάν δεν υπογραφεί η σύμβαση εντός του 2023 το έργο θα απενταχθεί, αφού τα χρονοδιαγράμματα είναι δεσμευτικά. Επιπλέον λαμβάνοντας υπόψη ότι θα ακολουθήσει προσυμβατικός έλεγχος στο Ελεγκτικό Συνέδριο που θα διαρκέσει τουλάχιστον 40 ημέρες, δεν είναι δυνατόν να υπογράψω καμιά σύμβαση προ των εκλογών όπως ψευδώς με κατηγορείς.

Είναι δικαιολογημένη η πρεμούρα μου, όπως την αποκαλείς κ. Δήμαρχε ή όχι; Επαρκούν οι προθεσμίες για τα επιτευχθούν τα ανωτέρω αν ο χρόνος αναλωθεί με τις διαδικασίες αντικατάστασής μου εν μέσω προεκλογικής περιόδου; Επιθυμείς την ολοκλήρωση δυο έργων πνοής για τη ΔΕΥΑΠ και την πόλη ή να κάνεις μικροπολιτική για να δικαιολογήσεις τη δεινή θέση στην οποία έχεις περιέλθει; Στο αυριανό συμβούλιο της 1-9-2023 της ΔΕΥΑΠ θα επιτρέψεις στους συμβούλους της παράταξης σου να παραστούν για ν’ αποδείξεις την αγνότητα των προθέσεών σου;

Όλα τα χρόνια της θητείας σου ήσουν απών από τα προβλήματα της ΔΕΥΑΠ κ. Δήμαρχε. Η ΔΕΥΑΠ λειτουργεί και παράγει έργο με την αυταπάρνηση και την τεχνογνωσία του προσωπικού της. Κατά τη διάρκεια της θητεία μου έχουν εκτελεστεί ή εκτελούνται έργα αξίας 5.500.000 € + ΦΠΑ και αναμένουμε ακόμα έργα αξίας περίπου 7.000.000 + ΦΠΑ, χωρίς ποτέ να δώσεις ούτε μια ηθική επιβράβευση στο προσωπικό της επιχείρησης. Συ που δε συνέδραμες πουθενά για την επίλυση των προβλημάτων, το μόνο που έκαμες ήταν να φέρνεις προσκόμματα και δυσκολίες κάθε φορά που έφερνα αντίρρηση στις καταστροφικές επιλογές σου και να στήνεις φτηνά επικοινωνιακά σόου για δικαιολογήσεις τις τάχα μου «φιλολαϊκές πολιτικές σου». Αποκορύφωμα ήταν το προηγούμενο έτος, η πιεστική προτροπή σου με ύβρεις και αλαλαγμούς να μην κάνουμε το καθήκον μας εισπράττοντας τα έσοδα και να μην κόβουμε τις παροχές των συστηματικά κακοπληρωτών, ακόμα κι αν μ’ αυτόν τον τρόπο η επιχείρηση οδηγείτο σε χρεοκοπία, ώστε να την αναλάβει ο Δήμος. Έτσι θα αποκτούσες τον πλήρη έλεγχό της ΔΕΥΑΠ ελεύθερος πια να εφαρμόσεις τις δήθεν «φιλολαϊκές πολιτικές σου», στις οποίες εγώ ήμουν αντίθετη.

Ζήτησες λες πέρσι όλες τις παραιτήσεις των νομικών προσώπων και μόνο εγώ δεν σου την κατέθεσα. Αλήθεια πια απ’ αυτές που σου κατέθεσαν χρησιμοποίησες; ΚΑΜΙΑ είναι η απάντηση. Κανέναν δεν αντικατέστησες. Ποιος ο σκοπός λοιπόν να ζητήσεις τότε τις παραιτήσεις; Μήπως σε ενδιέφερε μόνο η δική μου παραίτηση που σου αντιστεκόμουν και ήθελες μόνο εμένα να αντικαταστήσεις;

Σε κάθε περίπτωση σου υπενθυμίζω ότι η θητεία μου είναι όση και η δική σου και κανείς δε σε εμποδίζει να εκκινήσεις τις νόμιμες διαδικασίες για την αντικατάστασή μου.

Προνόμια: Επαναλαμβάνετε με στόμφο ότι απολαμβάνω μια σειρά προνομίων στην ΔΕΥΑΠ όπως μισθό, αυτοκίνητο, κινητό και γραφείο. Μάθετε λοιπόν ότι ουδέποτε έκανα κατάχρηση των καθ’ όλα νόμιμων προνομίων που μου παρασχέθηκαν. Ο μισθός μου ανέχεται στο «ιλιγγιώδες» ποσό των 1.300 € και για να τον κερδίσω είμαι παρούσα στο καθήκον μου, 7 μέρες την εβδομάδα επί 24 βάσεως όπου και όποτε χρειαστεί. Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο χρησιμοποιείται εκτός από εμένα και απ’ όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη και μόνον. Αν πάλι ισχυρίζεστε κατάχρηση του υπηρεσιακού μου τηλεφώνου οι λογαριασμοί κίνησης που είναι αναρτημένοι στη διαύγεια σας εκθέτουν, διότι ποτέ δεν έχω υπερβεί τα νόμιμα όρια. Όσο για τη γραφειάρα μου των 9 τ.μ. περίπου (!!!!!) με τα φθηνά έπιπλα (γραφείο, κάθισμα) τα λόγια περιττεύουν. Ίσως θα πρέπει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο άμεσα στενό σας περιβάλλον αν θέλετε να διαπιστώσετε φαινόμενα σαν κι αυτά που με κατηγορείτε άδικα και μάλιστα από μη θεσμικά πρόσωπα που ο νόμος δεν δικαιολογεί επ’ ουδενί αντίστοιχα προνόμια.

Ελίτ: Εκφράσατε τη φαιδρή άποψη και με υποτιμητικό τρόπο, ότι τάχα μου ανήκουμε στην ελίτ του Πύργου. Στην παράταξή μας όμως δεν υπάρχουν ούτε αριστοκράτες, ούτε τζάκια, ούτε λόρδοι, ούτε γαλαζοαίματοι και selebrities. Τουναντίον απαρτίζεται από ανθρώπους όλων των επαγγελματικών και κοινωνικών τάξεων. Είναι όμως όλοι άνθρωποι αυτοδημιούργητοι, με έντονο κοινωνικό και επαγγελματικό αποτύπωμα. Ο ταξικός διαχωρισμός που επιχειρείτε για να επιδείξετε ένα επίπλαστο φιλολαϊκό προφίλ, είναι κατ’ ελάχιστο άκυρος, βλαπτικός, αλλά και προσβλητικός για όλους του πολίτες της πόλης.

Εκτός κι αν οι άνθρωποι με κύρος, σοβαρότητα και ισορροπία όπως ο ηγέτης της παράταξής μας και οι συνυποψήφιοί μου, ανήκουν σε κάποια δική σας φανταστική ελίτ με αρνητικά χαρακτηριστικά.

Κι εδώ αποκαλύπτεται ξεκάθαρα πόσο άβολα νιώθετε να συναναστρέφεστε με αξιόλογους ανθρώπους, ίσως γιατί ενδόμυχα αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να συγκριθείτε μαζί τους.

Φαντάζομαι να κάλυψα τα εμμονικά σας ερωτήματα. Κυρίως όμως ο στόχος μου είναι να εξαλείψω οποιαδήποτε σκιά επιχειρείτε να ρίξετε στο πρόσωπό μου για να παραπλανήσετε τους πολίτες.

Μην απορείτε λοιπόν γιατί εγκατέλειψα την παράταξή σας.

Μην απορείτε λοιπόν γιατί οι περισσότεροι εκλεγμένοι σύμβουλοι με την παράταξή σας, σας εγκατέλειψαν.

Η όλη στάση σας, οι απαράλλαχτα συνεχιζόμενες ακόμα και σήμερα υπόγειες τακτικές σας και η συμπεριφορά σας απέναντί μου, όλα αυτά χρόνια της θητείας σας στην ηγεσία του Δήμου μόνο με δυο λέξεις με οδηγούν να ολοκληρώσω: ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!!

Ρούλα Αλικάκη – Τζανέτου.