Κύριε Μαλτέζο χρησιμοποιείτε συνειδητά ψέματα στον εκλογικό σας αγώνα;

134

του Νικηφόρου Λυκίδη

Είναι αλήθεια ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, στην προσπάθειά τους να πείσουν, λειαίνουν τις ακμές, ωραιοποιούν καταστάσεις, υπερβάλουν λιγάκι έως πολύ, υπόσχονται χωρίς όρια….

Τα ανεχόμαστε γιατί, έτσι είναι το παιχνίδι.

Όμως, ανάμεσα στους 14 υποψήφιους της Αργολίδας υπάρχει και κάποιος που με κάνει να ντρέπομαι. Με κάνει να ντρέπομαι για λογαριασμό μιας κοινωνίας που τον ανέχεται. Ενός υποψήφιου που, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, θα φτάσει να είναι τρίτος ίσως και δεύτερος σε ψήφους σαν συνδυασμός.

Πως μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν ΟΛΟΙ γνωρίζουν πως ο άνθρωπος αυτός, προσπαθεί να κερδίσει ψήφους λέγοντας Ψέματα; Συνειδητά! Ξαδιάντροπα! Μειώνοντας άξιους και έντιμους συμπολίτες!

Πως μπορεί οι άλλοι, έντιμοι Δημότες, που για κάποιο λόγο εξετέθησαν βάζοντας υποψηφιότητα υπό αυτόν, να μην του τραβάνε το λουρί και να του λένε «Σταμάτα! Όχι άλλα Ψέματα! Όχι άλλη λάσπη στον ανεμιστήρα».

Εσείς κ. Γιάννη Μαλτέζο, υποψήφιε δήμαρχε, εγκρίνετε ως μέθοδο εκλογικού αγώνος, κάποιος που διεκδικεί ένα δήμο να χρησιμοποιεί συνειδητά το ψέμα ως μέθοδο άντλησης ψήφων μέσω της ηθικής μείωσης ευυπόληπτων Πολιτών; Θα σας άρεσε να περπατά η σύζυγός σας στο δρόμο και να τη ρωτάει μια γειτόνισσα «είναι αλήθεια αυτό που άκουσα για τον άντρα σου». Θα αγανακτούσατε αν ερχόταν η κόρη σας και σας έλεγε «μπαμπά μου είπαν ότι έκανες αυτή την κομπίνα, είναι αλήθεια»;

Αποδοκιμάζετε κ. Γιάννη Μαλτέζο το ψέμα ως μέθοδο εκλογικού αγώνος; Ιδιαίτερα αν αυτό έχει σαν στόχο να επιφέρει μείωση της ηθικής υπόστασης συμπολιτών που βρίσκονται σε αντίπαλο ψηφοδέλτιο και το οδηγούν σε νικηφόρα πορεία χάρις στις εργώδεις προσπάθειες που κατέβαλαν και την ηθική που διακρίνει την πορεία τους στη ζωή;

Συμφωνείτε μαζί μου πως ένας υποψήφιος που αποδεδειγμένα χρησιμοποιεί το ψέμα για να μειώσει άξιους και ηθικούς συμπολίτες του, πρέπει να αποδοκιμάζεται από τους ψηφοφόρους και να οδηγείται στο περιθώριο της δημοτικής κονίστρας;

Θα περιμένω για λίγο την απάντησή σας και θα επανέλθω.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το άρθρο γράφεται από αγανάκτηση λόγω έντονης χρήσης τέτοιων μεθόδων και αποβλέπει στο να δοθεί ένα τέλος στο ψέμα ως μέθοδο προσέλκυσης ψήφων και ανάδειξης σε αξιώματα μέσω της μείωσης υπολήψεων άξιων και ικανών ανθρώπων.