Καλημέρα κ. Δήμαρχε (29 Σεπτεμβρίου)

478

Καλησπέρα Δήμαρχε της καρδιάς Μου

Εγώ ότι είχα να Σου πω τα είπα. Και συμβουλές Σου έδωσα και πληροφορίες Σου μετέφερα και μυστικά σχέδια των αντιπάλων Σου αποκάλυψα, τι άλλο να κάνω;

Άντε να Σου προτείνω μια τελευταία ιδέα.

Την Παρασκευή που θα κάνεις την τελευταία Σου ομιλία μπροστά στο Δημαρχείο, να φροντίσεις να έρθουν και καμιά εκατοσταριά Ναυπλιώτες εξ Αθηνών, από αυτούς που κουλαντρίζει και χρηματοδοτεί εδώ και χρόνια η Μαρία, με δημοτικό χρήμα. Οι άνθρωποι, ζουν μακριά και δεν ξέρουν τα χάλια μας. Θα την πατήσουν, θα έρθουν στη συγκέντρωση και θα φαινόμαστε πιο πολλοί. Στην ανάγκη, ας πληρώσει ο ΔΟΠΠΑΤ και δύο πούλμαν.

Την άλλη ιδέα που είχες, να διαβάσεις τα ονόματα όσων μας έφυγαν και πήγαν στους άλλους συνδυασμούς και να τους κατηγορήσεις για προδοσία, να μη την εφαρμόσεις γιατί είναι πολλοί και θα βαρεθεί ο κόσμος να ακούει ονόματα.

Να ξαναπείς όμως δημαρχούκο Μου ότι έχεις πάρει αποφάσεις να φτιάξεις ποδηλατόδρομο στην Πρόνοια. Ποιος θα θυμάται ότι είχες πάρει απόφαση τότε, επί Γκιόλα και άλλης πρότασης. Να πεις ακόμη ότι χάρις στις καθυστερήσεις που κράτησες καταφέραμε να εμποδίσουμε να φτιαχτεί ένας καινούριος Άγιος Κοσμάς στην παραλία δίπλα από την Περιφέρεια. Τότε, που είχαμε Σαμαρά Πρωθυπουργό, Μανιάτη στη Χωροταξία και Ανδριανό στον Αθλητισμό και οι ιδιοκτήτες σου έδιναν δώρο όλα τα παραλιακά οικόπεδα που είχαν.

Να τα πεις όλα αυτά Δήμαρχε της καρδιάς Μου. Να μη νομίζουν ότι δεν έκανες τίποτα για την πόλη. Να καταλάβουν πως έκανες πολλά, άλλο αν δεν βγήκαν σε καλό.

Και να μη διστάσεις Δήμαρχε ανεπανάληπτε να ζητήσεις συγνώμη που καθυστέρησες επί 11 χρόνια να φτιάξεις αυτή την όμορφη Παιδική Χαρά στην πλατεία ΣΕΑΤ όπως την ονομάζεις. Ο κόσμος θα σου συγχωρέσει την καθυστέρηση γιατί την ήθελε πολύ. Αυτό που δεν ξέρω αν θα σου συγχωρέσουν είναι οι κακοτεχνίες που την γεμίζουν λίμνες με στάσιμα νερά όταν βρέχει και την αδιαφορία που την γεμίζει με αγριόχορτα.

Όμως τσαμπούκο δήμαρχε, σ’ αυτά μην κωλώνεις ξέρεις τη συνταγή. Φταίει ο εργολάβος και η Τεχνική υπηρεσία για τις κακοτεχνίες και τα στάσιμα νερά. Όσο για τα αγριόχορτα, τράβα μια ανάθεση κοπής αγριόχορτων και τακτοποιήθηκε η υπόθεση (Θα κερδίσουμε και μία ψήφο).

Καλές περιοδείες το Σαββατοκύριακο. Να πας παντού, εκτός από το Ηραίον γιατί εκεί στο απαγόρευσε ο Ορφανός!

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, συγκεντρωσιάρχης, Δήμαρχος.