Καλημέρα κ. Δήμαρχε (15 Σεπτεμβρίου)

900

Καλημέρα Δήμαρχε της καρδιάς Μου

Θέλω να μου πεις αν Εσύ έβαλες το χεράκι Σου και έγινε της Πόπης στο συνασπισμό του Ορφανού με τον Καράπαυλο ή αν τσακώθηκαν στη μοιρασιά. Όχι της εξουσίας και των τσιφλικιών, αυτά τα έχουν συμφωνημένα και καταγεγραμμένα γιατί νομίζουν πως θα τους επιτρέψεις να καταλάβουν τον 2ο όροφο. Μιλάω για τη μοιρασιά των ρόλων και των θεμάτων που θα δείξουν την Κυριακή λέγοντας πως «αυτό είναι το πρόγραμμά μας».

Δημαρχούκο Μου, άκου και μια ιδέα. Να σηκωθείς να πας και Εσύ στο Αμαλία. Να ζητήσεις το λόγο πριν ξεκινήσουν και να πεις. «Ποιο πρόγραμμα και πράσινα άλογα. Εσείς θα σκοτωθείτε πριν ακόμα ορκιστούν όσοι εκλεγούν. Το μόνο πρόγραμμα που έχετε είναι πώς να με φάτε. Ε, λοιπόν δε θα σας περάσει. Θα σας συντρίψω και θα βάλω και τον Κούγια να κάνει τις σχετικές δηλώσεις».

Να το κάνεις Δήμαρχέ Μου! Στο τέλος τέλος, τι τραμπούκος είσαι; Μόνο για να μαζεύεις και να πετάς σακούλες με σκουπίδια και σ@ατά, όπως λένε οι παλιοί δικοί Σου;

Όχι βέβαια! Εγώ που σε ξέρω μπορώ να διαβεβαιώσω πως είσαι τραμπούκος ολκής. Ίδιος ο Μπρανκαλεόνε. Κάντο Δήμαρχε των ονείρων Μου και έχε μαζί Σου ένα δώρο σε σακούλα. Πηγαίνεις σε ξένη συγκέντρωση κάτι πρέπει να τους ρίξεις …συγνώμη να τους δώσεις.

Και αν δήμαρχε της καρδιά Μου δεν θέλει να έρθει μαζί Σου κανένας από το κοπάδι για συνοδεία, μη σκιάζεσαι. Πες το εμένα και εγώ ξέρεις τι θα κάνω. Θα σημάνω προσκλητήριο τη Δευτέρα, να το δουν και να μαζευτούν οι οπαδοί.

Βέβαια υπάρχει το πρόβλημα ότι οι οχτροί θα μαζευτούν, αν συμμαζευτούν, την Κυριακή αλλά, τι να Σου κάνω; Το Σαββατοκύριακο δε μου δίνουν χώρο για καλημέρες. Έτσι, από Δευτέρα πάλι.

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, Τσοπάνης, Δήμαρχος.