Καλημέρα κ. Δήμαρχε (12 Σεπτεμβρίου)

571

Καλημέρα Δήμαρχε της καρδιάς Μου

Πρέπει να ομολογήσω ότι τον τελευταίο καιρό ρετάρω. Το κόλλησα, όπως και πολλά άλλα, από σένα. Το κακό είναι πως εγώ δεν έχω λεφτά να προσλάβω ένα Κούγια για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Συγχρόνως Δήμαρχέ Μου, παριστάνοντας τον τσαμπουκά, όπως και Εσύ, είμαι υποχρεωμένος να μη ζητάω συγνώμη. Προσπαθώ να σου μοιάσω Δημαρχούκο Μου, γι’ αυτό ομολογώ μεν το παράπτωμα αλλά …συγνώμη δεν ζητάω.

Τα γράφω όλα αυτά Δήμαρχε αγαπημένε, γιατί πιάστηκα στα πράσα (όπως και Εσύ, τότε με τα σ@ατά), να μην έχω ακούσει τη συνεντευξάρα που έδωσες πριν λίγες ημέρες. (Εσύ καταλαβαίνει πως όταν την αποκαλώ συνεντευξάρα, δεν αναφέρομαι στο περιεχόμενο αλλά στο ότι κράτησε 40 λεπτά).

Δημαρχούκο Μου αν την είχα πάρει χαμπάρι, την ώρα που σου είπε ο δημοσιογράφος ότι σε αποκαλούν δεντροφάγο, θα έβαζα και κανένα like για να μη δείχνει φτώχεια. Τώρα, έρχομαι εκ των υστέρων να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα. Αλλά, εγώ δεν είμαι σαν και σένα. Εσύ ξέρεις και μπορείς να μπουρδουκλώνεις τα πράγματα, ενώ εγώ έχω μάθει να είμαι αληθινός. Εσύ, χώνεις και δυο τρία παραμυθάκια σε κάθε αφήγηση που κάνεις ενώ εγώ δεν τολμάω γιατί είναι μια φανατική θαυμάστριά Σου που με πλακώνει στα μπινελίκια.

Δήμαρχε των ονείρων Μου, το πιο ωραίο κομμάτι της συνέντευξης ήταν αυτό που σε έκοψε ο δημοσιογράφος πριν αναπτύξεις το όραμά Σου για την Επόμενη μέρα. Κάποιοι είπαν πως είναι φίλος Σου και γι’ αυτό σε έκοψε για να σε προστατέψει να μην εκτίθεσαι. Κάποιοι άλλοι είπαν πως είναι βαλτός από το Μάκαρη για να μην ακουστεί αυτό που είπες στο τέλος. Ότι δηλαδή μόνο με σένα υπάρχει Επόμενη μέρα για το Ναύπλιο.

Και όμως, αυτό είναι μεγάλη αλήθεια Δήμαρχε της καρδιάς Μου, αφού μετά τις 8 Οκτωβρίου, η Επόμενη μέρα δεν θα έχει λόγο ύπαρξης. Εσύ μεν θα μείνεις στο δεύτερο όροφο, μέσα σε ένα κάδρο στον τοίχο των τέως, ενώ, την Επόμενη μέρα θα τη στείλεις (με τον ιδιώτη εργολάβο) την Καραθώνα. Εκεί που είναι η κλειστή χωματερή όπου σε έπιασε επ’ αυτοφώρω ο Μάκαρης να την ανοίγεις και να αδειάζεις ογκώδη σκουπίδια και κλαδέματα.

Δήμαρχέ Μου, «Συνεχίζω δυνατά μπροστά» δηλώνοντας πως ακόμα και όταν λακίσουν τα πρόβατα, αφού πρώτα θα Σου έχουν φύγει τα τσοπανόσκυλα, εγώ θα παραμένω πιστός υμνητής των όσων δίδαξες ότι … πρέπει να αποφεύγουν οι επόμενοι!

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, Τσοπάνης, Δήμαρχος.