Για το ρουσφέτι στο μεγαλοεργολάβο (και στα «δικά» μας παιδιά), πέφτουν και τα βουνά

705

Για το ρουσφέτι στον μεγαλοεργολάβο και για τα προεκλογικά ρουσφέτια, πέφτουν βουνά, χάνονται εκατομμύρια ευρώ δημοτική περιουσία και βουλιάζουν ιδιωτικές περιουσίες….Η Δημοτική Αρχή Αντωνακόπουλου κάνει πράξη το «παραδίδουμε χάος…» (μετά τα άδεια ταμεία, δεν θα υπάρχει και νταμάρι για προμήθεια υλικών)

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ημέρες που ο τ.Δημοτικός Σύμβουλος  Χάρης Μιχαλακόπουλος, είχε χτυπήσει το «καμπανάκι» στις αρχές (Περιφέρεια/περιβάλλον-τήρηση περιβαλλοντολογικών όρων κλπ) για την άναρχη-επικίνδυνη και παράνομη κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό νταμάρι του Ελαίωνα. (Διαβάστε τι έλεγε εδώ )

Η διοίκηση του Νομικού Προσώπου ΔΕΠ.ΑΕ.ΟΤΑ (αυτή που υπέγραψε την επαχθή σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ και μελλοντικά θα έχει «θέματα») καθώς και το σύνολο της Δημοτικής Αρχής φέρουν βαρύτατες ευθύνες, τόσο για την σημερινή κατάσταση, όσο και για τα εκατομμύρια ευρώ των εσόδων που χάνονται και θα χαθούν μελλοντικά, από το «στέγνωμα» του νταμαριού από αδρανή υλικά.

Ήδη οι επιπτώσεις της άναρχης αυτής αφαίμαξης υλικών «κατάπιαν» ένα λιοστάσι. Διαβάστε εδώ: https://proini.news/

“Προφητική” φωτογραφία που είχε βάλει προ λίγων ημερών ο κ.Μιχαλακόπουλος

Ο κ. Μαχαίρας, ο οποίος έχει λιοστάσι 47 στρεμμάτων με 970 ελαιόδεντρα στη θέση «Καστράκι» που συνορεύει με το λατομείο, καταγγέλλει στη μήνυσή του πως από τις 26 ως τις 29 Αυγούστου έγινε εξόρυξη αδρανών υλικών με τρόπο που δεν τηρεί τις προϋποθέσεις και τους όρους ασφαλούς εξόρυξης, με συνέπεια να κατολισθήσει τμήμα του ελαιώνα του και να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

«Αντί να ξεκινήσουν την εξόρυξη ξεκινώντας από την κορυφή του βουνού δημιουργώντας ασφαλείς ζώνες ανά βαθμούς (πατάρια) ώστε να αποφύγουν την καθίζηση του εδάφους και τις κατολισθήσεις, αυτοί εξόρυξαν άναρχα τα υλικά με αντίθετη φορά, ώστε να αφαιρούν υλικά από τη βάση του βουνού, με αποτέλεσμα τις ανεξέλεγκτες κατολισθήσεις, με κίνδυνο ζωής των εργατών που χειρίζονται τα μηχανήματα και της δικής μου που πηγαίνω στο αγρόκτημα για τις γεωργικές μου εργασίες», αναφέρει χαρακτηριστικά στη μήνυσή του ο κ. Μαχαίρας.

Οι αγρότες καθώς και οι κάτοικοι των διπλανών κοινοτήτων φοβούνται ότι λόγω προεκλογικών ρουσφετιών και ανάγκη για γρήγορη και φτηνή εξόρυξη, ίσως χρησιμοποιηθούν και «φουρνέλα». Κάτι που σαφώς απαγορεύεται. Ελπίζουμε να μην ευσταθούν αυτές οι φήμες.