Ο Κωστούρος αντέχει παρά τις συνεχείς αποχωρήσεις υποψηφίων

1422

γράφει Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Θα περίμενε κανείς πως μετά τις, έξω από κάθε φαντασία, αποκαλύψεις των όσων έκανε ο Δημήτρης Κωστούρος (με συνεργό του το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ΔΕΥΑΝ), η παράταξή του και η εκ νέου υποψηφιότητά του θα είχαν καταρρεύσει. Και όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Με εξαίρεση την παραίτηση 2 αιρετών συμβούλων του και την ανάκληση της υποψηφιότητας 3 ακόμη, όλοι οι άλλοι τον ακολουθούν ενεργητικά (πηγαίνοντας μαζί του στα πανηγύρια και τις εκκλησίες) ή παθητικά, (στέκοντας σε διακριτική απόσταση εν αναμονή των όποιων νεώτερων εξελίξεων).

Η πανελλαδική κατακραυγή (μέχρι και νούμερα επιθεωρήσεων ετοιμάζονται) και η παραπομπή του σε πειθαρχική έρευνα με απειλούμενη ποινή την αργία (μέχρι το τέλος της θητείας του), δεν στάθηκαν ικανές για να κάμψουν τον προεκλογικό του αγώνα τον οποίο και συνεχίζει «σα να μη τρέχει τίποτα», παρουσιάζοντας υποψηφίους και κάνοντας δηλώσεις και δημόσιες παρουσίες.

Έγκυροι αναλυτές αποδίδουν την στάση της κοινωνίας του Ναυπλίου και την αδυναμία του Δημήτρη Ορφανού να κεφαλαιοποιήσει τα όσα αισχρά και παιδαριώδη έκανε εις βάρος του ο Δημήτρης Κωστούρος, στη εικόνα της παράταξής Όραμα Δημιουργίας που περιγράφεται με τη φράση «Δεν είναι ο Δημήτρης Ορφανός που θα κάνει κουμάντο αν εκλεγεί δήμαρχος».

Η διαφορετική γραμμή που διακηρύσσει ο Κώστα Καράπαυλος (ο οποίος ηγείται της αριστεράς συνιστώσας του συνδυασμού) σε σημαντικά θέματα που αφορούν τις πολιτικές ανάπτυξης του Δήμου Λιμάνι, Μαρίνα, Λειτουργία καταστημάτων κ.α.),  θολώνει την εικόνα ως προς τις μελλοντικές επιλογές του Δημήτρη Ορφανού και επιβάλλει σε μεγάλες επαγγελματικές ομάδες και κοινωνικές ομάδες ουδετεροποίηση ή και στροφή προς την παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. (Αξίζει να σημειώσουμε την εντυπωσιακή απήχηση που είχε η δήλωση του Κωνσταντίνου Μάκαρη, ο οποίος επέδειξε άκρως υπεύθυνη στάση θέτοντας υπεράνω του στενού παραταξιακού οφέλους, τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών).

Τις επόμενες εβδομάδες, θα κληθούν να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις μια σειρά από παράγοντες που θα καθορίσουν την έκβαση των Δημοτικών εκλογών και επομένως το αναπτυξιακό μέλλον του Δήμου Ναυπλιέων.

– Οι Υποψήφιοι Σύμβουλοι, που θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους επιλέγοντας αν και με ποια παράταξη θα διεκδικήσουν την ψήφο των Δημοτών.

– Οι Παρατάξεις, που θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις αν θα κάνουν τον αγώνα τους με τρόπο που να μη βλάπτει τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών.

– Η Διοίκηση της Πολιτείας, που θα κληθεί να αποφανθεί επί της παραπομπής του Δημήτρη Κωστούρου για την απαξιωτική συμπεριφορά του ως Δημάρχου.

– Η Δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας εκδικάζεται στις 7 Σεπτεμβρίου η κύρια προσφυγή του θιγόμενου και απειληθέντος Δημήτρη Ορφανού και,

– Το σώμα των εκλογέων, που θα κληθεί να καθορίσει το δίδυμο των διεκδικητών και στη συνέχεια τον καταλληλότερο ως Δήμαρχο του Δήμου Ναυπλιέων για την επόμενη 5ετία.

Πολλά τα διλλήματα και λίγος ο χρόνος.

Το μάλλον βέβαιο είναι πως οι Δημότες θα κληθούν τελικά να επιλέξουν, υπό την πίεση της ανάγκης αλλαγών, ανθρώπους που να μπορούν να εγγυηθούν την προστασία του brande name “Ναύπλιον” και βέβαια την δυνατότητα μιας αναπτυξιακής πορείας που θα αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό και τις προκλήσεις της νέας εποχής που έρχεται.