Μητσοτάκης, Σαμαράς και Καμπόσος στηρίζουν τον Πτωχό και διασφαλίζουν την εκλογή του

409

Γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Η στήριξη δύο πρωθυπουργών και Προέδρων της Νέας Δημοκρατίας (Κυρ. Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς) στο πρόσωπο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού επαναλαμβάνεται, όπως και με τη περίπτωση του Παναγιώτη Νίκα. Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά. Αυτή τη φορά, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό στηρίζει από τον πρώτο γύρο και ο επανελθών στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος. Εξασφαλίζεται έτσι, με την στήριξη των τριών, η σύγκλιση των προσπαθειών της Νέας Δημοκρατίας, με όλες της τις δυνάμεις και στον τομέα ανεύρεσης υποψηφίων και στον τομέα συσπείρωσης των ψηφοφόρων.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι στις προηγούμενες εκλογές, το όριο της πρώτης εβδομάδας ήταν στο 50% και στην Αργολίδα, με τον Καμπόσο αδρανή και εκτός κόμματος, την πρώτη Κυριακή ο Παναγιώτης Νίκας είχε έρθει δεύτερος μετά τον Πέτρο Τατούλη. Ο Καμπόσος ένωσε τις δυνάμεις του την δεύτερη Κυριακή, ρίχτηκε με δύναμη στην εκλογική μάχη και έδωσε τη νίκη στον Παναγιώτη Νίκα στην Αργολίδα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επικράτησή του σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Σήμερα, εκτός της συνένωσης όλων των Νεοδημοκρατών (ακόμα και ο Παναγιώτης Νίκας δεν καταπολεμά την επιλογή του Δημ. Πτωχού), το όριο της πρώτης Κυριακής έχει κατέβει στο 43% και ο Πέτρος Τατούλης είναι “σκιά του παλαιού του εαυτού” ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλησιάζουν στο ναδίρ της πολιτικής τους επιρροής. Είναι λοιπόν λογική η πρόβλεψη ότι ο Δημήτρης Πτωχός θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή και θα διοικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου επί 5 χρόνια δίνοντας το δικό του (και όχι μόνον) στίγμα.