Καράπαυλος: «Η εκβάθυνση του λιμανιού εξελίχθηκε σε φιάσκο, λόγω ανικανότητας και αστοχίας»

156
Κώστας Καράπαυλος με Πολύδωρο Δάκογλου

Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023) ο επί κεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανάπλι εμπρός”, Κώστας Καράπαυλος, στο protagonistes.tv αναφέρεται σε τρία σημαντικά θέματα.

– Στην δυσλειτουργική εκβάθυνση του λιμανιού, στην πεποίθηση πως η μαρίνα δεν θα προχωρήσει και στον τρόπο συνδιοίκησης του Δήμου Ναυπλιέων, σε περίπτωση που ο συνασπισμός των δύο παρατάξεων του Δημ. Ορφανού (Όραμα Δημιουργίας) και Κώστα Καράπαυλου (Ανάπλι εμπρός), κερδίσουν τις εκλογές του Οκτωβρίου 20233.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Ο επί κεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανάπλι εμπρός”, Κώστας Καράπαυλος, μιλώντας για την εκβάθυνση του λιμανιού και απαντών σε σχετικά ερωτήματα, επιχειρηματολογεί εναντίον όσων περί απορρήτου διέρρεαν στελέχη του Λ.Τ. και της Δημοτικής αρχής σχετικά με τη μη δημοσιοποίηση των βαθών που κατέγραψε η Υδρογραφική υπηρεσία. Επιμένει ότι κακώς παρελήφθη το έργο της εκβάθυνσης, από την ορισθείσα Επιτροπή Παραλαβής, διότι σε κανένα σημείο της λιμενολεκάνης δεν έχουν επιτευχθεί τα προβλεπόμενα βάθη από την μελέτη. Αποκαλύπτει ότι το συνδεδεμένο έργο ενίσχυσης των υποστυλωμάτων στην παλαιά προβλήτα (οι Ναυπλιείς την ονομάζουν Π, λόγω του σχήματός της), δεν υλοποιήθηκε σύμφωνα με τη μελέτη και ως εκ τούτου ενέχει κινδύνους πιθανής καταστροφής. Καταλήγει αναφερόμενος στην αιτία που οδηγεί τα κρουαζιερόπλοια να παραμένουν εκτός λιμένος θεωρώντας πως η μη ολοκληρωθείσα εκβάθυνση αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα που παρεμποδίζει τους καπετάνιους να πλευρίσουν στην προκυμαία και έτσι να διευκολυνθούν οι επιβάτες στις βόλτες τους στην πόλη του Ναυπλίου.

Τέλος, θεωρεί ως σκάνδαλο το γεγονός ότι το Λιμενικό Ταμείο είχε τις σχετικές μετρήσεις στα χέρια του και τις έκρυβε για χρονικό διάστημα 30 μηνών.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις (10 λεπτά) του επί κεφαλής της παράταξης “Ανάπλι εμπρός”,  στον σύνδεσμο: https://protagonistes.tv/karapavlos-i-ekvathynsi-tou-limaniou-exelichthike-se-fiasko-logo-anikanotitas-kai-astochias/