Καλημέρα κ. Δήμαρχε (7η Αυγούστου)

586

Καλημέρα Δήμαρχε της καρδιάς μου

Θυμάσαι που σου είπα την Παρασκευή «Ξεκουράσου και έλα πάλι από Δευτέρα. Έχω να σου πω πολλές ιδέες για να χάσουμε με αξιοπρέπεια και όχι με κατάρρευση, όπως δείχνει η δημοσκόπηση της ALCO που έβγαλαν στο φως οι οχτροί»;

Λοιπόν άκου την πρώτη ιδέα.

Να κάνεις μια συνέντευξη τύπου και να αναγγείλεις την αλλαγή του ονόματος της παράταξης. Από «επόμενη μέρα» να την ονομάσεις «Πηδάμε την επόμενη μέρα». Και επειδή ο κόσμος σκέφτεται βρώμικα, να βάλεις και ένα υπότιτλο που να εξηγεί. «Πηγαίνουμε στη μεθεπόμενη μέρα».

Μπορείς βέβαια να κάνεις την έκπληξη βάζοντας και νέο επικεφαλής της παράταξης. Το Γιώργο που έδειξε καλή διαγωγή και πέταξε μία Ferrari στο ποτάμι με τα νερά που τρέχουν και χάνονται στο Αραχναίο ενώ λείπουν από το Τολό και την Ασίνη. Δε χρειάζεται να τον ρωτήσεις. Ψοφάει για το πότε θα έρθει η ώρα του. Το μόνο που φοβάται είναι μήπως φεύγοντας υποδείξεις για διάδοχο τη Μαρία που είναι πιο μαχητική και είναι και γυναίκα.

Δήμαρχε της καρδιάς Μου, έτσι και αλλιώς δημαρχία δεν βλέπουμε. Δεν κάνεις ένα διάλλειμα και να επιστρέψεις στη μεθεπόμενη εκλογική μάχη δίνοντας νόημα στην αλλαγή της ονομασίας; Θα πουλήσεις και μούρη στον Περράκη που κάθε τόσο, μαζί με τις αποκαλύψεις που κάνει (μας τσούζουν Δήμαρχέ Μου, μας τσούζουν), πετάει και ένα «Δήμαρχε παραιτήσου».

Σου άρεσε η ιδέα δημαρχούκο Μου; Δεν ήταν φοβερή; Αύριο θα σου πω μία ακόμα που είναι πιο εύκολη στην πράξη και θα εξουδετερώσει τις εντυπώσεις της καταστροφικής δημοσκόπησης που βγάζει ο Μάκαρης στον αέρα.

Μέχρι να γίνουν όμως όλα αυτά ξεκίνα και να πηγαίνεις στις τραγουδοσυναυλίες και όπως είναι μαζεμένος ο κόσμος να τους χαιρετάς έναν έναν και να τους λες «Εγώ κάνω τη συναυλία». Που ξέρεις, κάποιοι μπορεί να σε πιστέψουν και να μας ψηφίσουν.

Μόνο μην κάνεις το λάθος και τους ρωτάς αν θέλουν να είναι υποψήφιοι γιατί οι περισσότεροι είναι τουρίστες και δεν μπορούν. Άλλωστε, τι πειράζει αν οι άλλοι έχουν πιο πολλούς υποψήφιους. Εμείς έχουμε περισσότερους σημερινούς συμβούλους. (Δεν γράφω περισσότερους αυριανούς τέως συμβούλους γιατί μπορεί να απογοητευτεί ο Γιάννης “που το παίζει” δίπορτο και να ανακοινώσει Αυγουστιάτικα «Παιδιά πηγαίνω με τον Πτωχό και όχι με το Χαμένο»).

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, τελειωμένος, Δήμαρχος.