Καλημέρα κ. Δήμαρχε (22 Αυγούστου)

565

Καλημέρα Δήμαρχε της καρδιάς μου

Σου είμαι θυμωμένος. Και δεν θα πω γιατί διότι τότε θα σε εκθέσω. Εσύ όμως ξέρεις.

Τέλος πάντων… «Ας το πάρει το ποτάμι».

Δε με κάλεσες στη συνάντηση των πιστών Σου όταν κρίθηκε η τύχη Σου στην αρχηγία της παράταξής Σου όπου οι άνθρωποί Σου συμφώνησαν για να κρατήσεις την καρέκλα Σου.

Μου απαγόρεψες να δείξω την αφοσίωση που Σου έχω. Γιατί βρε δημαρχούκο Μου; Δε μετράει η δική μου γνώμη; Θα έβλαπτε να πω ότι «αν σε φάνε, ο αντικαταστάτης θα είναι ακόμα χειρότερος και από σένα»; Δεν θα ήταν υπερασπιστικός λόγος αυτός; Αν τους έλεγα «Ποιος ξέρει να πει περισσότερα και καλύτερα ψέματα από εσένα» θα υπήρχε αντίλογος; Δεν με υπολόγισες και ας δίνω αγώνες εγώ για πάρτι Σου.

Ξέρεις ότι είπα όχι όταν με φώναξε ένας αντίπαλος και μου είπε να πάψω να Σου λέω καλημέρα γιατί με διαβάζουν εκατοντάδες και τους διαμορφώνω τη γνώμη τους; Αυτός το αναγνώρισε Δήμαρχε της καρδιάς Μου ενώ Εσύ όχι. Είχε δίκιο ο Γιώργος που μου έλεγε πως δεν υπολογίζεις σωστά. Φάνηκε πως δεν ξέρεις να υπολογίζεις και από την επέμβαση του Υπουργείου που μας κρατάει ένα σκασμό λεφτά από τα χρήματα του Δήμου για να πληρώνει τα φέσια που έχεις βάλει στους προμηθευτές και συνεργάτες.

Αυτός ο Λιβάνιος είναι εχθρός, Δήμαρχε των ονείρων Μου. Αντί να σε λιβανίζει όπως οι μισοί από τους συμβούλους Σου (οι άλλοι μισοί δεν είναι έμμισθοι) κρατάει τα λεφτά Σου λες και τα χρέη θα τα πληρώσει αυτός. Μίλα του Δήμαρχέ Μου, πες του ότι ο ΦΟΔΣΑ που χρωστάμε κοντά 2.000.000 δεν Σου κρατάει τίποτα. Ούτε καν κακία. Και ας ξέρει ότι Εσύ τα μαζεύεις με τους λογαριασμούς αλλά καθυστερείς έτσι για να τους τη σπας.

Τέλος πάντων Δήμαρχε της καρδιά Μου, ξέφυγα λιγάκι γιατί κάπως έπρεπε να πω το παράπονό Μου και εγώ. Το είπα και ξέσπασα.

Μένω όμως ταπεινός προσκυνητής Σου. Όχι σαν τον άλλο που έχει έτοιμη την επιστολή αποκήρυξης και ψάχνει να βρει αν θα το κάνει πριν ή μετά από το άλλο πρόσωπο που σε κοροϊδεύει ενώ ετοιμάζεται να γίνει δηλωσίας.

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, «Σας έχω γραμμένους», Δήμαρχος.