Καλημέρα κ. Δήμαρχε (10 Αυγούστου)

601

Καλημέρα Δήμαρχε της καρδιάς μου

Θυμάσαι που σου είχα πει να βάλεις τον Πλούταρχο στο συνδυασμό Σου και Εσύ μου απάντησες «και ποιος είναι ο Πλούταρχος»;. Να τώρα που είδες ποιος είναι ο Πλούταρχος, μετά τη χτεσινή συναυλία, αλλά… το πουλάκι πέταξε. Τουλάχιστον, αν έχει να πάρει κάποια αμοιβή φρόντισε να τα πάρει πριν αλλάξει ο χρόνος και ξεφτιλιστούμε πάλι όπως με τη Βαλαβάνη και τους άλλους.

Όμως, Δήμαρχέ Μου, ο Μάκαρης αποδείχτηκε πιο μάγκας από σένα και έπεισε το Βασίλη Κούκουρα να μπει στο ψηφοδέλτιό της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ και όπως είναι και καλός, εκτός από διάσημος, βλέπω να του φέρνει ένα σωρό ψήφους.

Δεν πειράζει. Θα δώσουμε ένα πεντακοσάρικο στον Αμερικάνο, από τα λεφτά της ΔΕΥΑΝ και θα μας διαφημίσει για να αναπληρώσουμε τη ζημιά. Πρόσεξε όμως δημαρχούκο Μου είπα «να αναπληρώσουμε» και όχι να ξαναπληρώσουμε όπως συνηθίζει ο Γιώργος Σου, με λεφτά της ΔΕΥΑ.

Δήμαρχε της καρδιάς ματώνω που σε βλέπω όπως κυκλοφορείς. Όταν κυκλοφορείς γιατί τελευταία δεν πολυκυκλοφορείς. Ιδιαίτερα μάλιστα από τη στιγμή που έμαθαν οι Ναυπλιώτες ότι για να πάνε στο Μπούρζι θα πληρώνουν εισιτήριο, καλά κάνεις και κρύβεσαι. Κάνε λίγη υπομονή. Πες και στα μητσομέσα σου να μη το γράφουν και θα δούμε τι θα γίνει. Το πολύ πολύ δήμαρχέ Μου, να τους πληρώνεις Εσύ, δηλαδή ο Δήμος, το εισιτήριο.

Σκέψου το λίγο Δήμαρχέ Μου. Θα έρχονται στο δεύτερο όροφο θα δηλώνουν τι θέλουν και Εσύ θα υπογράφεις το ελευθέρας. Όπως κάνεις και με τις άδειες κυκλοφορίας στην Παλιά Πόλη, τόσο απλά και αποτελεσματικά.

Πρόσεξε μόνο μη το μάθει ο Περράκης που μας έχει ταράξει στις αποκαλύψεις και τότε δε μας ξεπλένει ούτε το νερό που κόβει από το Τολό κάθε τόσο ο Γιώργος. Και μια που είπα Περράκης, έμαθες πως και ο άλλος Περράκης ο Σύμβουλος, τα πήρε στο κεφάλι και αγρίεψε με την υπακοή που σου δείχνει ο Σταύρος και στήνει συνεχώς συμβούλια δια περιφοράς;

Δήμαρχέ Μου, αν αυτό σου δίνει λίγη χαρά, παραμένω θαυμαστής Σου. Μπορεί να σε λένε ή και να είσαι, Αποτυχημένος, Τραμπούκος, Χαμένος, Τελειωμένος και ότι άλλο ήθελε προκύψει αλλά εγώ δε θα σε πω ποτέ πρώην, μετά την ήττα του Οκτωβρίου.

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, τελειωμένος, Δήμαρχος.