Ζητούνται άστεγοι πολυτελείας, διαθέτοντας βελούδινους κ@λους

1726

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο νόμιμο και το ηθικό.

Κανένας πολίτης αυτού του Δήμου δεν έχει αντίρρηση να εξοπλίζεται το τμήμα Πολιτικής Προστασίας. Παρόλο που το συγκεκριμένο τμήμα βρίθει «περίεργων» συμβάσεων και «μνημονίων συνεργασίας», καθώς και πλήθος αδιαφανών προσλήψεων (ανειδίκευτου και ανεκπαίδευτου) προσωπικού, που πολλές φορές τελικά πιάνει «στασίδι» στα γραφεία του Δημαρχείου, κατά παράβαση της νομοθεσίας που ρητά αναφέρει το αντίθετο (ουδείς υπηρεσιακός παράγοντας το βλέπει αυτό);

Εκείνο που είναι παράξενο και χρήζει οπωσδήποτε περαιτέρω διερεύνησης και προβληματισμού, είναι πως αυτοί που διαχειρίζονται το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ των ΔΗΜΟΤΩΝ, αγοράζουν (για να αποθηκεύσουν!!) Κλινοσκεπάσματα – έπιπλα – στρώματα  και εξοπλισμό για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας σε τιμές «Μονακό».

Σε εποχές δύσκολες για όλο το κόσμο, δύσκολα μπορεί να φανταστεί κάποιος ότι ένας άτυχος άστεγος ή μετανάστης  θα ήθελε π.χ πετσέτα προσώπου των 21 ευρώ ή σεντόνια/μαξιλαροθήκες κλπ με περίπου 150 ευρώ, αλλιώς ο άστεγος θα έκανε «μουτράκια» στο Δήμο.

Πέραν της πλάκας το θέμα ας το κρίνουν (αρχικά) οι αναγνώστες και οι Δημότες, βλέποντας τους πίνακες από το διαύγεια. Σε κάποια επόμενη χρονική φάση ίσως κριθεί από άλλες αρχές.

Υ.γ. Σε κάθε περίπτωση η επιτροπή παραλαβής γνωρίζει και έχει την ευθύνη γιατί πάντα υπάρχει ο κίνδυνος του «καταλογισμού»