Δημήτρης Ορφανός: Δικαιολογίες εκεί που δεν χρειάζεται και αδικαιολόγητη σιωπή εκεί που απαιτούνται απαντήσεις

407

γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Ο Δημήτρης Ορφανός διεκδικεί την διοίκηση του Δήμου Ναυπλιέων ζητώντας την ψήφο των Δημοτών. Στην προσπάθειά του αυτή, επιδιώκει την συσπείρωση γύρω του ή κάτω από αυτόν, προσωπικοτήτων και ομάδων που έχουν ένα δημόσιο παρελθόν.

Πρόσφατα, κατηγορήθηκε ότι «αν και ΠΑΣΟΚ ο ίδιος, έχει δίπλα του ως κορυφαίους συνεργάτες “ακροδεξιά” στελέχη» και επί πλέον ότι «έχει συνάψει εκλογική συμφωνία με γνωστή δημοτική παράταξη, στελέχη της οποίας χαρακτηρίζονται “ως αριστερών προδιαγραφών”». Συγχρόνως είδαν το φως της δημοσιότητας συγκεκριμένες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με την προσωπική και επαγγελματική του ηθική και αξιοσύνη.

Ο Δημήτρης Ορφανός, που μέχρι σήμερα έχει δείξει να έχει εύκολη την τηλεοπτική του παρουσία και την έκδοση Δελτίων Τύπου, αντιμετώπισε αυτά τα δημοσιεύματα ακολουθώντας μια τακτική που δημιουργεί ερωτήματα.

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ καθόλου στις συγκεκριμένες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με την προσωπική και επαγγελματική του ηθική και αξιοσύνη ενώ ασχολήθηκε, εμμέσως πλην σαφώς με τα της εκλογικής συμφωνίας «με γνωστή δημοτική παράταξη, στελέχη της οποίας χαρακτηρίζονται “ως αριστερών προδιαγραφών”».

Έκανε δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ζητούσε και ζητά η κοινωνία των Δημοτών.

Η Κοινωνία ζητά απαντήσεις για την κατηγορία εμπλοκής σε πλαστή διαθήκη με σκοπό το ίδιο όφελος και την οικονομική ζημιά που, όπως καταγγέλλεται, προκάλεσε στον Δήμο Ναυπλιέων. Είναι απαντήσεις που η αξιολόγησή τους θα επιτρέψει στους συνειδητούς Πολίτες να αποφασίσουν αν είναι άξιος ή ανάξιος να τον ψηφίσουν. Αυτές τις απαντήσεις, 5 ημέρες μετά τις καταγγελίες δια στόματος Κούγια, με πληροφόρηση Κωστούρου, ο Δημήτρης Ορφανός καθυστερεί ή αρνείται να τις δώσει. Γιατί;

Από την άλλη πλευρά, μέσω ανάρτησης στο facebook απολογείται και απαντά (σε χρόνο ρεκόρ) και ως μη όφειλε, στα όσα τον κατηγορούν για συνεργασία με δεξιόστροφους ή αριστερόστροφους υποψήφιους. Κάτι το οποίο είναι γνωστό και ο κάθε ψηφοφόρος έχει στοιχεία και λογική για να κρίνει αν πρέπει να βαρύνουν στην απόφαση της ψήφου του.

Με δυο λόγια απαντά εκεί που δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο και δεν απαντά εκεί που αιωρούνται βαρύτατες κατηγορίες παρανόμων ενεργειών.

Προφανώς και κάτι δεν κάνει σωστά ο κ. υποψήφιος.