Γαβρήλος: «Κάθε χρόνο η Έκθεση “Γεύσεις και Όψεις” γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, με νέους εκθέτες και νέες ιδέες» 

65
Γιώργος Γαβρήλος

Ο Βουλευτής Αργολίδος Γιώργος Γαβρήλος (ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ.) χαιρετώντας τους παριστάμενους στα εγκαίνια της “10ης  Έκθεσης Γεύσεις και Όψεις” στο λιμάνι του ΠορτοΧελίου, όπου και παραβρέθηκε, έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές αναγνωρίζοντας ότι «κάθε χρόνο η Έκθεση γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, με νέους εκθέτες και νέες ιδέες». 

Όπως υπογράμμισε «πρωτοβουλίες σαν και αυτήν, έχουν ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση ενός μοντέλου ανάπτυξης, που συνδέει τον πρωτογενή τομέα με τη μεταποίηση και τον Τουρισμό, οχυρώνοντας τη βιωσιμότητα της τοπικής παραγωγής και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες. Είναι ένας επιτυχημένος θεσμός που αναδεικνύει τα ιδιαίτερα παραγωγικά χαρακτηριστικά του Νομού και τους ανθρώπους του», επισήμανε.

Ο Γιώργος Γαβρήλος παράλληλα τόνισε πως «Η Έκθεση «Γεύσεις και Όψεις», με την εξωστρέφεια και την αναπτυξιακή της διάσταση, αποτελεί άλλον έναν κρίκο στην προσπάθεια στήριξης της τοπική οικονομίας, γεγονός σημαντικό, όπως είπε, ειδικά σε μια περίοδο δύσκολη για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». 

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «Μόνο ένα 5% των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης προορίζονται για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ενώ η Κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει περαιτέρω τον μικρό και μεσαίο επιχειρηματικό κλάδο μέσω των πόρων του ΕΣΠΑ».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Γιώργος Γαβρήλος σημείωσε ότι «Στις σημερινές συνθήκες όπου το κόστος παραγωγής, μεταποίησης και διάθεσης έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και τη δυνατότητα του καταναλωτή να αγοράσει τα προϊόντα, μια άλλη πολιτική είναι εφικτή για τη στήριξη της μεσαίας τάξης. Για την υλοποίηση της χρειάζονται γενναίες αποφάσεις, όραμα και συνεχής διαβούλευση με την κοινωνία και τους ανθρώπους της παραγωγής».

 «Σας εύχομαι καλή επιτυχία στην συνέχεια της Έκθεσης και να γνωρίζετε πως ο κόσμος της Αργολίδας αναμένει τις νέες εξωστρεφείς ιδέες της 11ης πια επιτυχημένης Έκθεσης Γεύσεις και Όψεις» κατέληξε, χειροκροτούμενος από τους παριστάμενους.