2ος Αγώνας πανελληνίου Πρωταθλήματος RC στο Άργος, (στην πίστα RCmaniacs Argos Racing Track).  

292

Σάββατο 8 Ιουλίου (09:00π.μ) στην πίστα του Άργους ( RCmaniacs Argos Racing Track ) ξεκινάει η προπόνηση για τον 2ο  αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Κυριακή 9 Ιουλίου (09:00π.μ) ξεκινούν τα προκριματικά για την κατάταξη των θέσεων και στη συνέχεια ο αγώνας του  πρωταθλήματος.

Ο αγώνας είναι πλέον προσαρμοσμένος στην ίδια φιλοσοφία όπως τους αγώνες της formula1.

Είναι ο  2ος από τους 4 συνολικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος  RC.

Το Σάββατο  οι οδηγοί κάνουν τις δοκιμές και αλλαγές στα αυτοκίνητα τους. ώστε να έχουν την καλύτερη προσαρμογή στην πίστα,  για τις κατατακτήριες θέσεις εκκίνησης για  τον αγώνα που ακολουθεί.

Την Κυριακή  ο αγώνας ξεκινά με τα προκριματικά  και ελεύθερο χρόνο ώστε να βγουν οι καλύτεροι χρόνοι που θα καθορίσουν τις θέσεις κατάταξης για την εκκίνηση του αγώνα.

Η χρονομέτρηση των αυτοκινήτων γίνετε αυτόματα μέσω του σένσορα καταγραφής που είναι εφοδιασμένα ώστε να καταγραφεί ο καλύτερος χρόνος όπου θα καθορίσει την θέση  τους στην εκκίνηση.

Οι αγώνες είναι 5 λεπτών και υπάρχουν 2 κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία είναι  η OPEN (αγωνιστική) όπου τα αυτοκίνητα  φτάνουν της ιλιγγιώδεις  ταχύτητες των 120 χλμ. Ενώ η δεύτερη κατηγορία είναι η STOCK όπου είναι λίγο πιο αργή κατηγορία αλλά πιο οικονομική.

Μετά από κάθε αγώνα υπάρχει εξονυχιστικός τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων που εξασφαλίζει την δίκαιη διεξαγωγή του αγώνα.

Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και στις δυο κατηγορίες. Έχουν δηλωθεί 14 συμμέτοχες για την  κάθε κατηγορία από συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα.

Ο συγκεκριμένος αγώνας διοργανώνετε  από τη ΕΛ.Μ.Ε. – Ελληνική Μοντελιστική Ένωση.

 

Η  πίστα είναι πλήρως εξοπλισμένη με πάγκους εργασίας ,θέσεις pit stop, οθόνες καταγραφής χρόνων των αυτοκινήτων και ειδική υπερυψωμένης θέσης οδήγησης. Η πίστα βρίσκετε στην διεύθυνση  Καριάς 3 στο Άργος ιδιοκτησίας του Άκη Μητροβγένη.                      ( RCmaniacs Argos Racing Track )

Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.