2ος Αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος RC στο Άργος

55

Στην πίστα του Άργους (RCmaniacs Argos Racing Track), πραγματοποιήθηκε ο 2ος αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος RC υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μοντελιστικής Ένωσης – ΕΛ.Μ.Ε., την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023.

Ήταν ένας αγώνας που χάρισε άφθονο θέαμα, δυνατές συγκινήσεις αλλά και μεγάλες ταχύτητες στο κοινό που παρακολούθησε τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα RC ολόκληρης της Ελλάδας.

Ένας αγώνας που είναι πλέον προσαρμοσμένος στην ίδια φιλοσοφία των αγώνων της Formula1.

Ξεκίνησε από το Σάββατο με τις δοκιμές και τις ανάλογες αλλαγές στα αυτοκίνητα ώστε να γίνεται η καλύτερη δυνατή προσαρμογή στην συγκεκριμένη πίστα.

Την Κυριακή ο αγώνας ξεκίνησε με τα προκριματικά και τον ελεύθερο χρόνο ώστε να βγουν οι καλύτεροι χρόνοι που καθόρισαν τις θέσεις κατάταξης για την εκκίνηση του αγώνα.

Τα αυτοκίνητα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία είναι  η OPEN (αγωνιστική) όπου τα αυτοκίνητα  φτάνουν της ιλιγγιώδεις  ταχύτητες των 120 χλμ. Ενώ η δεύτερη κατηγορία είναι η STOCK όπου είναι λίγο πιο αργή κατηγορία αλλά πιο οικονομική.

Μετά από κάθε αγώνα υπάρχει εξονυχιστικός τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων που εξασφαλίζει την δίκαιη διεξαγωγή του αγώνα.

Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και στις δυο κατηγορίες, με 14 συμμετοχές για την  κάθε κατηγορία, από συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα.

Είναι ο δεύτερος από τους συνολικά τέσσερις και ακολουθεί το Σεπτέμβρη ο τρίτος στην ίδια πίστα.

Ο συγκεκριμένος αγώνας διοργανώνεται  από τη ΕΛ.Μ.Ε. – Ελληνική Μοντελιστική Ένωση.

Η  πίστα είναι ειδικών προδιαγραφών ώστε να μπορεί  να γίνει η  διοργάνωση του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Είναι πλήρως εξοπλισμένη με πάγκους εργασίας, θέσεις pit stop, οθόνες καταγραφής χρόνων των αυτοκινήτων και ειδική υπερυψωμένης θέσης οδήγησης.

Η πίστα βρίσκετε στην διεύθυνση  Καριάς 3 στο Άργος ιδιοκτησίας του Άκη Μητροβγένη. (RCmaniacs Argos Racing Track ).

ΕΠΙΜΕΛΙΑ: Γιώργος Πουλόπουλος

Παρακολουθείστε σχετικό video στον σύνδεσμο https://protagonistes.tv/2os-agonas-panelliniou-protathlimatos-rc-sto-argos/