Το Ναύπλιον μπορεί να γίνει μήτρα Θεατρικής Δημιουργίας

132

γράφει ο Βασίλης Κούκουρας*

Διεκδικήσαμε για το Ναύπλιο τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, κόντρα στην Ελευσίνα, αλλά μία θεατρική σκηνή αντάξια της φιλοδοξίας αυτής δεν φροντίσαμε να κατασκευάσουμε.

Δημιουργήσαμε Θεατρικές Ομάδες που ανέβασαν έργα «δύσκολα» και τα απέδωσαν με ψηλά το κεφάλι. Αλλά, ένα σπίτι για τους θεατρόφιλους δεν φτιάξαμε.

Εκπροσωπήσαμε θεατρικά την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος σε σειρά διαγωνιστικών φεστιβάλ και φέραμε στην πόλη τα βραβεία που κερδίσαμε. Αλλά, καμία φροντίδα για τη συνέχεια του εγχειρήματος δεν υπήρξε.

Βασίλης Κούκουρας

Το Ναύπλιον, η αγαπημένη πόλη των καλλιτεχνών μπορεί να φιλοξενήσει μόνον μπουλούκια και σχήματα καλοκαιρινών τουρνέ γιατί δεν διαθέτει Θεατρική υποδομή.

Έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό σε συγγραφείς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, ηθοποιούς ΚΑΙ θεατρόφιλο κοινό.

Δημοτική Αρχή που να τα διαπιστώσει και να τα σεβαστεί όλα αυτά ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.

Ήρθε η ώρα να την αποκτήσουμε.

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ με Δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Μάκαρη πιστεύει στη Δύναμη της Θεατρικής Δημιουργίας. Γνωρίζει πως η πόλη μας και τα χωριά μας αποτελούν κορυφαίο και μοναδικό φυσικό σκηνικό για την αναγκαία ατμόσφαιρα που ταιριάζει σε πλήθος κινηματογραφικών ταινιών.

Γνωρίζουμε πως η Ιστορία μας και ο Ερωτισμός που αποπνέει η Παλαιά Πόλη αποτελούν πηγή έμπνευσης για συγγραφείς ποιητές, σκηνοθέτες φωτογράφους και δημιουργούς.

Μια τέτοια πόλη ονειρευόμαστε. Για μια τέτοια πόλη στρατεύτηκα να αγωνιστώ.

Και στη ζωή μου έχω αποδείξει πως ξέρω να πετυχαίνω τους στόχους μου.

*Ο Βασίλης Κούκουρας

Είναι Ηθοποιός

και Υπ. Δημ. Σύμβουλος με τον Κων. Μάκαρη -ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ