Συνάντηση Παν. Νίκα με εκπροσώπους της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

59

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συνάντησε το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, τα μέλη της ΠαΔΕΕ (Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού*).

Στον χαιρετισμό του, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας αφού σημείωσε ότι οι περισσότεροι Ελληνες έχουν στις οικογένειές τους μετανάστες, εξέφρασε ευχαριστίες προς την ομογένεια για τη συνεχή της στήριξη προς την μητέρα πατρίδα αλλά και την διαχρονική προσφορά της προς την γενέτειρα, μέσα από χρηματοδοτήσεις για τη δημιουργία σχολείων, νοσοκομείων, καθώς και ναών -τη συντήρηση των οποίων προσπαθεί να φροντίζει, ανάλογα με τις δυνατότητες που έχει, η Περιφέρεια.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης τάχθηκε υπέρ της θεσμοθέτησης της ψήφου των ομογενών, όχι μόνο στις εθνικές αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με δυνατότητα ακόμα και εκλογής ομογενών βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Από την πλευρά των ομογενών, επισημάνθηκε η αγάπη τους για την πατρίδα των προγόνων τους και η μόνιμη ενασχόλησή τους για να τη συνδράμουν σε κάθε περίπτωση που βρίσκεται σε ανάγκη.

Παράλληλα, από τους ομογενείς γνωστοποιήθηκε ότι στις χώρες τους υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και κάλεσαν να υπάρχει άμεση επικοινωνία και συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας με την ομογένεια, κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα εύκολο η σύγχρονη τεχνολογία των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

* Η ΠαΔΕΕ αποτελεί φορέα που απαρτίζεται από ελληνικής καταγωγής, εν ενεργεία και διατελέσαντες, βουλευτές νομοθετικών σωμάτων χωρών του εξωτερικού και συγκεκριμένα από ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, καθώς και από χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής.