Στο Ναύπλιο την Κυριακή 23 Ιουλίου ο 2ος ετήσιος αγώνας ψαρέματος στο λιμάνι της πόλης

76

Στο Ναύπλιο την Κυριακή 23 Ιουλίου ώρα 8:00 αντί 10:00 λόγο καύσωνα, θα πραγματοποιηθεί ο 2ος ετήσιος αγώνας ψαρέματος από το λιμάνι της πόλης, μεταξύ συλλόγων αθλητών της ΓΓΑ και της ΕΟΥΔΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας) .

Στον αγώνα 2ο Maver Day Ναυπλίου 2023, θα έχουμε την μεγάλη τιμή να υποδεχτούμε το 1ο Σύστημα Προσκόπων του Άργους. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τη θάλασσα και την αθλητική αλιεία και θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Παράλληλα θα μυηθούν στη διαδικασία της απελευθέρωσης αλιευμάτων αλλά και της επιλογής των αλιευμάτων που πρέπει να κρατούνται.

Θα τους διανεμηθούν αναμνηστικά αλλά και υλικό σχετικά με την προστασία της θάλασσας και της θαλάσσιας ζωής, όπως ακολουθεί.

Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθεί μύηση των Προσκόπων του Άργους και του Ναυπλίου στα μυστικά της Αθλητικής Αλιείας και ενημέρωση τους για τα προβλήματα του θαλάσσιου οικοσυστήματος και την συμβολή της Αθλητικής Αλιείας στην προσπάθεια για την προστασία των θαλάσσιων ειδών.

Στα μέλη των Προσκοπικών ομάδων θα διανεμηθεί υλικό με τα μηνύματα που καλούνται να υλοποιούν όλοι, αλλά και το Σώμα των Προσκόπων, με την τόσο στενή σχέση τους με την φύση.

Την εκδήλωση στηρίζουν το Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου, το Λιμεναρχείο Ναυπλίου και όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.