Καλημέρα κ. Δήμαρχε (12 Ιουλίου)

260

Καλημέρα Δήμαρχε της καρδιάς μου!

Θέλω να ξέρεις ότι δεν φταίω εγώ που δεν σου είπα την καλημέρα μου χθες. Ο εργολάβος σου φταίει. Αυτός που έκοψε τους Ευκάλυπτους από την Αιγίου και έστρωσε 1.000 μέτρα Θερμοπομπούς και Θερμοσυσσωρευτές, από την Σπάρτης μέχρι τις παλιές Εργατικές. Σκέπασε όλο το χώμα και έκοψε τα δέντρα που ρουφούσαν τη ζέστη και έφτιαχναν σκιά.

Αυτός Δήμαρχέ μου, ο αγράμματος, που δεν διάβασε καλά τη μελέτη Σου που έλεγε «γεμίζω πράσινο τον τόπο» και μας έπηξε στο γκριζογάλανο μπετόν και τους κυβόλιθους. Ναι Δημαρχούκο μου, ούτε μια σταλιά πράσινο δεν άφησε. Ακόμα και την πρασινάδα που φύτεψε την έκανε καφετιά, ξεραμένη από την θερμική αντανάκλαση του μπετόδρομου. Είναι κουμμουνιστής δήμαρχέ μου. Ακόμα και το ποδηλατόδρομο τον έβαψε κόκκινο για να σου πάει κόντρα.

Πήγα  να κάνω ποδήλατο, όπως μου είπες, στον ποδηλατόδρομο (ο Θεός να τον κάνει) και τσακίστικα. Και δεν φτάνει που τσακίστικα, έπαθα και εγκαύματα από τους Θερμοσυσσωρευτές που έστρωσε ο εργολάβος Σου, όταν έπεσα επάνω τους. Γι’ αυτό δεν σου είπα καλημέρα Δήμαρχέ μου.

Σε εκθέτει Δημαρχούκο μου. Είναι σίγουρα βαλτός από τους εχθρούς Σου. Διώξτον ή στείλε κάποιον να τον επιβλέπει. Έχουμε εκλογές Δήμαρχέ μου και δεν αντέχουμε άλλο ένα φιάσκο σαν και αυτό στο Τολό. Θα τις χάσουμε τις εκλογές Δημαρχούκο μου και θα φταίει η καλή σου καρδιά. Πάψε να μοιράζεις λεφτά στον καθένα που είναι φίλος και σταμάτα να λες «δεν πειράζει» όταν σου καταγγέλλουν λαμογιές.

Δήμαρχε της καρδιάς μου, τώρα με τον καύσωνα, να προσέχεις. Και να σου δώσω μια ιδέα. Είναι ευκαιρία να προκηρύξεις την ανάθεση μιας κατεπείγουσας προμήθειας και τοποθέτησης σκιάστρων κατά μήκος της Αιγίου, για να κινηθεί λίγο το χρήμα που λιμνάζει σε κάποιους ειδικούς κωδικούς του προϋπολογισμού Σου. Και αν σου πουν και τίποτα, ξέρεις Εσύ να τους απαντήσεις λέγοντας «τι θέλατε να αφήσω τους εργαζόμενους να πάθουν θερμοπληξία»;

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, τραμπούκος, Δήμαρχος