Δημοσκόπηση για τα κορόϊδα. Μια εξαιρετική ανάλυση που αποκαλύπτει πρακτικές εξαπάτησης και σχέσεις συμφερόντων

597

Όλοι γνωρίζουν πως, μια δημοσκόπηση καταγράφει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που γίνονται. Τα συμπεράσματα όμως πρέπει να ακολουθούν επιστημονικούς κανόνες και όχι πολιτικές επιθυμίες.

Ο καταποντιζόμενος δήμαρχος Ναυπλίου, με το Δελτίο που προώθησε διέστρεψε κάθε επιστημονική χρήση της δημοσκόπησης, που έκανε η εταιρεία OPINION, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις εικονικής πραγματικότητας.

Ξεκίνησε γράφοντας ότι ο εντολέας της δημοσκόπησης ήταν ένα μεγάλο περιφερειακό κανάλι. Ψευδές. Εντολέας ήταν ένα μικρό κορινθιακό site. Προφανώς το έκανε για να προσδώσει εγκυρότητα στα όσα ακολούθησαν.

Έβαλε τίτλους που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα και παραβίασε κάθε έννοια απλών αριθμητικών πράξεων όπως η πρόσθεση και η αφαίρεση.

Το πραγματικό συμπέρασμα, που είναι ότι, το 68,4 των ερωτηθέντων δεν συμφωνούν με την επανεκλογή του το μετέτρεψαν με ένα πομπώδες «Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή». Και βέβαια απέκρυψε την πληροφορία ότι για να βγει δήμαρχος την πρώτη Κυριακή απαιτούνται το 43% των ψήφων ενώ η δημοσκόπηση του έδινε 31,6%  επί των ερωτηθέντων.

Την μέτρηση –κόλαφος- που καταγράφει ως πολύ ικανοποιημένους από το έργο του ΜΟΝΟΝ το 11,6% ενώ δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι το 24,1% την κουκουλώσανε. Ακόμα και το ότι μόνον το 33,1% είναι ΛΙΓΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ και αυτό το έθαψαν.

Επειδή όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, την πάτησαν και έβγαλαν στον αέρα το ερώτημα για τα προβλήματα του δήμου όπου οι ερωτηθέντες ήταν καταπέλτης κατά του ιδίου του δημάρχου καταγράφοντας την σαν μεγαλύτερα προβλήματα αυτό της καθαριότητας και αυτό της κατάστασης των δρόμων. Αρμοδιότητες που ο κ. Κωστούρος έχει κρατήσει αποκλειστικά για τον εαυτό του, για ευνόητους λόγους.

Η δημοσκόπηση που όπως ακούγεται την ζήτησε ο ίδιος καταγράφει ένα ακόμη στοιχείο που μας απέκρυψε.

Την πρώτη Κυριακή τον ψηφίζει ΜΟΝΟΝ το 31,6% (και με πτωτική τάση) ενώ την πρώτη Κυριακή (στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει 50,05%!!!

Δηλαδή έχασε το 19% των ψηφοφόρων του, όσες δηλαδή και ο Αλέξης Τσίπρας που συνετρίβει. Μόνο που ο Τσίπρας το αποδέχτηκε και παραιτήθηκε ενώ ο κ. Κωστούρος το διαστρέφει και κοροϊδεύει τον κόσμο ότι βγαίνει δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή.

(Αναδημοσίευση από την εβδομαδιαία εφημερίδα arenanews)