Απόσυρση του Παναγιώτη Νίκα από την Περιφέρεια …μετά πολλών επαίνων

441

γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Αν και η παρουσία του Παναγιώτη Νίκα στην διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου κρίνεται σε γενικές γραμμές ως καλή, παρ’ όλα αυτά, ο “δύσκολος χαρακτήρας του” τα ευρύτερα κομματικά συμφέροντα της Νέας Δημοκρατίας καθώς και η ευκολία με την οποία το κόμμα αυτό στέλνει στο περιθώριο τα στελέχη του, φαίνεται πως θα οδηγήσουν στην αντικατάσταση -μόνον αυτού- από τις υποψηφιότητες των Περιφερειαρχών που θα στηριχτούν από το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη.

Σε μία ύστατη προσπάθεια ανατροπής των αποφάσεων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ανέβηκε στην Αθήνα όπου και συναντήθηκε με τον Παύλο Μαρινάκη που χειρίζεται προσωπικά το ζήτημα αυτό.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο Παύλος Μαρινάκης επιβεβαίωσε στον Παναγιώτη Νίκα την απόφαση του κόμματος για επιλογή του Δημ. Πτωχού ως υποψηφίου με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Συζητείται μάλιστα ότι ζητήθηκε από τον απερχόμενο Περιφερειάρχη να στηρίξει την κομματική επιλογή, στο όνομα των δεσμών που έχει σφυρηλατήσει με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, η μη υποψηφιότητα Νίκα θα εμφανισθεί ως προσωπική επιλογή του απερχόμενου Περιφερειάρχη η οποία και θα συνοδευτεί με δημόσιες και παρασκηνιακές προσπάθειες στήριξης του Δημ. Πτωχού.

Οι τελικές αποφάσεις του Μαξίμου, οι οποίες έχουν ήδη ληφθεί, θα ανακοινωθούν το Σάββατο.