Καλημέρα κ. Δήμαρχε (23 Ιουνίου)

336

Καλημέρα Δήμαρχε της καρδιάς μου!

Σήμερα θα στο πω δημόσια… Σε πάω! Σε παραδέχομαι, που έλεγαν και οι παλιότεροι. Απόδειξες πως «Ένας είναι ο Δήμαρχος». Τους έγραψες και τους δύο εκεί που δεν πιάνει μελάνι και απόδειξες ότι δεν έγινες δουλικό των παρατρεχάμενων του Μεγάλου.

Βέβαια, αν είχε έρθει ο Μεγάλος, θα έτρεχες να υποκλίνεσαι και να φωτογραφίζεσαι  μαζί του σε διάφορες στάσεις, χωρίς να σε νοιάζει όσα σου καταλόγιζαν για το γλείψιμο που του έριξες όταν είχε έρθει στο Ναύπλιο, γιατί όπως έλεγες αυτός είναι ο Μεγάλος.

Σε πάω Δημαρχάρα μου! Σε πάω πολύ! Αν όπως λένε έδωσες εντολή να μη πάνε οι κομματικοί Του δημοτικοί Σου σύμβουλοι στην υποδοχή των δύο, τότε είσαι Μεγάλος. Αν πάλι δεν έδωσες αλλά οι καραδεξιοί Σου δεν πήγαν από μόνοι τους τότε …Σε πάω ακόμα περισσότερο. Τους έχεις επιβληθεί απολύτως και φάνηκε.

Εκτός Δήμαρχέ μου, και αυτό να το ψάξεις, αν δεν πήγαν γιατί δεν είναι απλώς καραδεξιοί αλλά κατασταλαγμένοι ακροδεξιοί και είπαν «Άντε ρε που θα πάω στους κολλητούς του Μητσοτάκη». Τότε Δήμαρχέ μου έχουμε πρόβλημα. Πρόβλημα που δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει.

Ας τα αφήσουμε όμως αυτά και να σε ρωτήσω κάτι εμπιστευτικά. «Τι θα του πεις του Μεγάλου, αν σε ρωτήσει τι ψήφισες»;

Πρόσεξε, δε θέλω να μου αποκαλύψεις τις κομματικές σου προτιμήσεις, αυτές τις ξέρουμε όλοι, αν δεν έχεις αλλάξει. Θέλω μόνο να μου πεις αν θα του πεις αλήθεια ή ψέματα.

Μόνο που σε παρακαλώ, σε μένα μην πεις ψέματα, όπως λες στους άλλους και τα πιστεύουν ή κάνουν ότι τα πιστεύουν για να μη χάσουν …ξέρεις εσύ. Να μου πεις την αληθινή αλήθεια. Αυτή που λες στον εαυτό σου όταν κοιτάζεις το βράδυ το πορτραίτο σου, όπως ο Όσκαρ Ουάϊλντ και του λες τι έκανες και τι δεν έκανες προσέχοντας να λες αλήθειες γιατί αλλιώς αλλοιώνεται και σε ξεθωριάζει. Και μεταξύ μας έχεις ξεθωριάσει πολύ.

Καλό Σαββατοκύριακο Δημαρχούκο μου και πρόσεξε αν πας για μπάνιο στην Καραθώνα γιατί και Τσούχτρες διάβασα ότι βγαίνουν στα ρηχά και Ναυαγοσώστες δεν έβαλες ακόμα.

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, παραβάτης, Δήμαρχος