Καλημέρα κ. Δήμαρχε (16 Ιουνίου)

329

Καλημέρα Δήμαρχε της καρδιάς μου!

Μαθαίνω ότι περίμενες πως και πως τη σημερινή μου καλημέρα. Όχι γιατί κάτι άλλαξε στα αισθήματά σου απέναντί μου αλλά γιατί είναι Παρασκευή και όπως σου έχω γράψει, το Σαββατοκύριακο δεν θα σου στέλνω καλημέρες για να μπορείς να πηγαίνεις χωρίς κατεβασμένα μούτρα στις εκδηλώσεις που γίνονται.

Όπως βλέπεις δεν τρέφω αυταπάτες για τον τρόπο που λειτουργείς. Αλλά τι να κάνω, αυτός είσαι! Δεν μπορώ να αλλάξω ούτε την αχαριστία σου, ούτε την ανασφάλειά σου, ούτε την αλαζονεία σου. Παρ’ όλα αυτά παραμένεις ο Δήμαρχος της καρδιάς μου!

Δήμαρχέ μου, να ξέρεις, …εγώ σε σκέφτομαι συνεχώς. Και πως μπορώ άλλωστε να μην το κάνω αφού συνέχεια μου δίνεις αφορμές.

Για παράδειγμα, προχτές έγινε η συνάντηση των αγροτών που αγωνιούν για το αλατόνερο του Αναβάλου που τους δίνουν να ποτίσουν τα χωράφια τους (και μάλιστα τους το χρεώνουν για χρυσάφι) και ΣΥ δεν πήγες. Άφησες παραπονούμενους τους Δημότες ΣΟΥ από τα χωριά. Γιατί βρε Δήμαρχε; Ξέχασες πως και ΣΥ χωριάτης είσαι; Γιατί απαρνήθηκες τους συγχωριανούς σου;

Άκουσε τη συμβουλή μου και κοίτα από δω και πέρα να ξεκαβαλικέψεις και να πάψεις να λες δεξιά και αριστερά πως είσαι ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας και πως συναναστρέφεσαι με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, την Αγγελοπουλίνα και τον Πρωθυπουργό. Πρόσεξε τι σου λέω γιατί θα την πατήσουμε στις εκλογές και θα χάσουμε ακόμα και το χωριό μας.

Τέλος πάντων, να μη σε στεναχωρώ. Το θέμα με τους Αγρότες του Δήμου μας καλύφθηκε κάπως γιατί, ευτυχώς, τούκοψε του Μάκαρη και πήγε στη συγκέντρωση συνοδευόμενος από στελέχη του και πήρε και το λόγο μιλώντας στην καρδιά των συμπατριωτών μας. «Για μια ακόμα φορά» είπε, «Άκουσα τις ίδιες και τις ίδιες διαπιστώσεις για τα προβλήματα. Προτάσεις όμως, για λύσεις και μέτρα δεν άκουσα», τόνισε κοιτάζοντας κατά τη μεριά των βουλευτών και του χωρικού αντιπεριφερειάρχη.

Έτσι που λες Δήμαρχέ μου.

Σ’ αφήνω τώρα και καλό Σαββατοκύριακο, με σχεδιασμούς για την επόμενη μέρα της δημαρχίας ΣΟΥ όπου θα πρέπει να αποφασίσεις αν θα μείνεις ως απλός δημοτικός σύμβουλος ή αν θα αποσυρθείς για να ιδιωτεύσεις.

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο Δήμαρχος