Η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας διαψεύδει τις καταγγελίες του Βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά

218
Παλιές καλές εποχές.

Τέτοιας έντασης  δημόσια σύγκρουση και μάλιστα παραμονές εκλογών δεν έχει παρουσιασθεί ποτέ στην Αργολίδα.

Ο επανεκλεγείς Βουλευτής Αργολίδας με το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Πουλάς που είναι και διακεκριμένος ιατρός του ΕΣΥ με προϋπηρεσία και οργανική θέση στο Νοσοκομείο Αργολίδας, σε δημόσια δήλωσή του αποκάλυψε σειρά προβλημάτων και ελλείψεων που ταλαιπωρούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, υποβαθμίζοντας συγχρόνως πολύ σοβαρά το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς του Πολίτες.

Στη δήλωση Πουλά που αναφέρεται στις ελλείψεις Παιδιάτρων, επαρκούς αριθμού test Στρεπτόκοκκου, προβλήματα στην παθολογική κλινική κ.α., απάντησε η Διοικήτρια του Γ.Ν. Αργολίδας και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, διαψεύδοντας τα πάντα.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥΛΑ

«Χωρίς τέλος είναι τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη Νοσηλευτική Μονάδα του Άργους και η κατάσταση καθημερινά πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Είναι γνωστό το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με το ακτινολογικό τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους, που έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση πολλών προγραμματισμένων ραντεβού του ακτινολογικού τμήματος και την ανεπαρκή κάλυψη των αναγκών των Νοσηλευτικών Μονάδων τις ημέρες που δεν εφημερεύουν. Υπάρχει μάλιστα ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε απρόβλεπτες καταστάσεις μη λειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος Άργους με την πιθανή παραίτηση του ιατρού που υπηρετεί στο τμήμα.

Επιπλέον, μετά το φιάσκο με την πρόσληψη παιδιάτρων, η Διοίκηση του Νοσοκομείου αδυνατεί να δώσει λύση στο οξύ πρόβλημα της εφημέρευσης παιδιάτρου.

Τη στιγμή που οι ιατροί του παθολογικού τομέα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ότι η εφημέρευση χωρίς παιδίατρο είναι επισφαλής, η Διοίκηση απαντά με την έκδοση εντέλλεσθε προς τους παθολόγους ώστε να εφημερεύσουν εκείνοι.

Παράλληλα, στο νοσοκομείο υπάρχει έλλειψη σε τεστ στρεπτόκοκκου εν μέσω μάλιστα αύξησης των κρουσμάτων. Και εδώ η Διοίκηση απαντά με εντολή προς το ΕΚΑΒ ώστε περιστατικά ύποπτα με στρεπτόκοκκο να διακομίζονται άμεσα στα Νοσοκομεία Τρίπολης και Κορίνθου.

Πόσο ακόμα θα υποβαθμιστεί η δημόσια υγεία στο νομό μας;

Για πόσο ακόμα οι πολίτες του νομού μας θα ταλαιπωρούνται από την ολιγωρία και την αδιαφορία των υπευθύνων;»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ –ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ

«Πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με το Γ.Ν. Αργολίδας Ν.Μ. Άργους, έχω να σας αναφέρω ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Τούτο διότι:
1. Στο Νοσοκομείο υπάρχουν σε επαρκή ποσότητα (85 τμχ) τεστ στρεπτόκοκκου και τα περιστατικά αντιμετωπίζονται χωρίς να έχουν ληφθεί οδηγίες διακομιδής τους σε άλλα νοσοκομεία.
2. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση της εφημερίας του Παθολογικού τμήματος στις 16/6/2023, καθώς ο Διευθυντής του τμήματος δεν είχε καταθέσει στην υπηρεσία το πρόγραμμα εφημέρευσης των Παθολόγων.
3. Η 6η ΥΠΕ και η Διοίκηση έχουν καταβάλλει επανειλημμένες προσπάθειες για την πλήρωση των κενών θέσεων στην Παιδιατρική ειδικότητα. Αυτή τη στιγμή στο Παιδιατρικό τμήμα έχουν καλυφθεί οι 2 από τις 3 θέσεις που προκηρύχθηκαν και αναμένεται να επιτευχθεί η πλήρης κάλυψη των γενικών εφημεριών της Ν.Μ Άργους από τον Οκτώβρη.
4. Με συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης του Γ.Ν Αργολίδας – Ν.Μ Άργους και της 6ης ΥΠΕ έχει εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ακτινολογικού.
Τέλος, η Διοίκηση του Γ.Ν Αργολίδας προβαίνει πάντα στις κατάλληλες ενέργειες σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας για την διασφάλιση της καλύτερης φροντίδας σε όλους τους συμπολίτες μας.

Η Διοικήτρια ΓΝ Αργολίδας
Γεσθημανή Κασνακτσόγλου»

(Η φωτογραφία έχει παρθεί από το site argolida24)