Ένας Κωστούρος Αλαζών και επικίνδυνος και στον τρόπο που οδηγεί

648

έρευνα του Νικηφόρου Λυκίδη

Αποτελεί κοινή συνείδηση πως ο απερχόμενος Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, είναι αλαζόνας και το δείχνει στον τρόπο που διοικεί το δήμο ή συμπεριφέρεται προς συνεργάτες ή αντιπάλους. Είναι όμως και επικίνδυνος όπως καταγγέλλουν οι εργάτες καθαριότητας στους οποίους δεν χορηγήθηκαν Μέσα Ατομικής Προστασίας (εκκρεμεί σχετική δίκη).

Για αυτούς τους χαρακτήρες του, θα κριθεί και θα λάβει απάντηση στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023. Για την αλαζονική, όμως, και επικίνδυνη για τους άλλους οδήγηση, που επιδεικνύει με αίσθηση ατιμωρησίας, πότε θα υπάρξουν συνέπειες ή έστω αλλαγή συμπεριφοράς;

Αν ο Δημήτρης Κωστούρος νομίζει πως μπορεί να οδηγεί μηχανή χωρίς κράνος και να μην τον σταματά ένας ταπεινός τροχονόμος, για να τον γράψει και να του αφαιρέσει το δίπλωμα, είναι απόδειξη αλαζονείας του ιδίου ή δουλικότητας κάποιων τροχονόμων. Ας το φροντίσει αυτό ο Διοικητής της Τροχαίας που στέλνει (και καλά κάνει) ένστολους να διδάσκουν τα παιδιά για την ανάγκη να φοράνε κράνος όταν οδηγούν μηχανές, ποδήλατα ή πατίνια.

Το να παρκάρει όπου θέλει και όποτε θέλει, με πρόσχημα ότι βιάζεται, χωρίς ποτέ να του αφαιρούν τις πινακίδες, είναι επίσης απόδειξη αλαζονείας του ιδίου ή δουλικότητας κάποιων τροχονόμων. Άρα και πάλι δουλειά της Τροχαίας να φροντίσει για τα δέοντα.

Όμως, το να οδηγεί και να προσπερνά χωρίς φλας και με διπλή απαγορευτική γραμμή στην παραλιακή, ενώ έχει μπροστά του τρία αυτοκίνητα, και ένα εργαζόμενο στην άκρη του δρόμου, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς όπως φαίνεται στο Video που έχω στη διάθεσή μου (απ’ όπου και η σχετική φωτογραφία), δεν είναι μόνο θέμα αλαζονείας και τροχαίας παράβασης. Είναι πρόβλημα επικείμενου δυστυχήματος. Είναι απειλή κατά ανθρώπινης ζωής. Της δικής του, ή κάποιων άλλων που δεν φταίνε σε τίποτα.

Η Αλαζονεία στον δημόσιο βίο τιμωρείται με επέμβαση του Λαού και αποπομπή. Η Αλαζονεία στην οδήγηση, από ποιόν και πότε τιμωρείται;

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν κρατούσες