Συνάντηση Επαγγελματιών Τολού με Παναγιώτη Ψυχογιό. Τι θέματα του έθεσαν

56

Το Δ.Σ του  Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού συναντήθηκε με τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Παναγιώτη Ψυχογυιό, ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής σεζόν. Τον σύλλογο εκπροσώπησαν η πρόεδρος κ. Μάνια Δεδέα και μέλη του Δ.Σ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, που έγινε χθες Τετάρτη 29 Μαρτίου 2022, συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα των επαγγελματιών αλλά και οι προτάσεις του Συλλόγου. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, όπως:

* Η αγωνία των επαγγελματιών για την έγκαιρη αποπεράτωση των εργασιών στους κεντρικούς δρόμους του Τολού, με σκοπό να μην υπάρξει περεταίρω πλήγμα ενόψει της τουριστικής περιόδου.

* Η ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου,

* Η αδυναμία πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία και τραπεζικό δανεισμό,

* Το μεγάλο ζήτημα της διάβρωσης των ακτών

* Το κόστος ενέργειας και η ακρίβεια,

* Η έλλειψη προσωπικού,

* Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων,

* Η μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των επισκεπτών που δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια κέρδους στους επαγγελματίες,

* Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση απαραίτητων έργων υποδομής που θα βοηθήσουν στην περεταίρω ανάπτυξη της περιοχής,

* Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τουρισμός εμπειρίας που θα ενισχύσει το εισόδημα των επαγγελματιών,

* Η προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής Παναγιώτης Ψυχογυιός:
«Ο κλάδος του τουρισμού στην περιοχή δημιουργεί διαχρονικά εισόδημα,  απασχόληση, εισροή συναλλάγματος και επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα όλες τις πλευρές της ζωής στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, καθώς διαχέεται και σε άλλους τομείς του επιχειρείν, άρρηκτα συνδεδεμένων μαζί του( πρωτογενής τομέας και μεταποίηση).

Όλα αυτά τα χρόνια από την θέση του πρόεδρου της Επιτροπής Τουρισμού του Επιμελητηρίου Αργολίδας προσπάθησα να σταθώ δίπλα στα αιτήματα των ανθρώπων του τουρισμού, να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε μαζί προτάσεις που θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος. 

Είναι ώρα επιτέλους η κυβέρνηση να αναλάβει ουσιαστική δράση και πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων που αυτή τη στιγμή απασχολούν την τουριστική μας αγορά, σταματώντας πια να κρύβεται πίσω από τα νούμερα και τους αριθμούς, για τους οποίους η συμβολή της είναι μηδενική».