ΜΑΛΤΕΖΟΣ: Έπαρση… Αλαζονεία… Παραπληροφόρηση… και Ψηφίστε με!

789
Μαλτέζος Γιάννης

γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Ο Γιάννης Μαλτέζος, καταχράται δεοντολογικά το αξίωμα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου τον προώθησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Προσπαθεί να κατοχυρώσει τον τίτλο “δεύτερος”, και στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Άργους Μυκηνών, ανταγωνιζόμενος αθέμιτα την παράταξη -συνασπισμό στελεχών του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. που, όπως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν και οι δημότες επιβεβαιώνουν, θα καταλάβει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξιοποιεί αθέμιτα και στο έπακρον, τον τίτλο του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον κολλάει μεγαλοπρεπώς δίπλα στο “υποψήφιος δήμαρχος Άργους Μυκηνών”,  επιδιώκοντας κύρος που όμως η δυναμική της υποψηφιότητάς του δεν του προσδίδει.

Σε πρόσφατη καραστημένη παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή έθεσε μια σειρά ερωτημάτων ζητώντας -ρητορικά- απάντηση. Θα του ικανοποιήσω την επιθυμία θυμίζοντάς του πως πρέπει να προσέχει τι ρωτά γιατί κινδυνεύει να πάρει …απαντήσεις (εκτός και αν, εκτός των άλλων, είναι και μαζοχιστής).

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΛΤΕΖΟΥ: Γιατί το Άργος έχει γίνει μια αφιλόξενη πόλη, με πολλές επιχειρήσεις να φεύγουν προς το Ναύπλιο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατ’ αρχάς το Άργος δεν είναι αφιλόξενο, όπως το χαρακτηρίζετε κ. υποψήφιε. Αντιθέτως, οι Δημότες του είναι φιλόξενοι και ευγενικοί. Οι επιχειρήσεις του προσφέρουν τα πάντα σε φτηνότερες τιμές από το Ναύπλιον. Το ίδιο και τα ενοίκια, κατοικιών και καταστημάτων που είναι κατά 20% χαμηλότερα.

Αν δεν το γνωρίζετε, κ. υποψήφιε, οι επιχειρήσεις πηγαίνουν εκεί που υπάρχει χρήμα και καταναλωτική αγορά. Το χρήμα και η καταναλωτική αγορά οδηγήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια στο Ναύπλιον, λόγω τουρισμού, μεταφοράς κρατικών υπηρεσιών, με ότι αυτό συνεπάγεται. Επί δικής σας θητείας ως Χωρικού αντιπεριφερειάρχη, η κυβέρνηση έδιωξε τις τελευταίες υπηρεσίες από το Άργος, και για τις ΖΟΕ που θεσμοθετήθηκαν κατά το παρελθόν, δεν ακούσαμε να ηγείστε λαϊκών κινητοποιήσεων εκφράζοντας την αντίθεσή σας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΛΤΕΖΟΥ: Πώς οδηγηθήκαμε στην πληθυσμιακή συρρίκνωση της πόλης, στην μείωση της οικονομικής δραστηριότητας και στην εγκατάλειψή της από κατοίκους και επαγγελματίες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι ντροπή, αν και έχετε ευεργετηθεί τα μέγιστα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Παναγιώτη Νίκα,  να φέρνετε στην επιφάνεια τις επιπτώσεις των πολιτικών που –αυτοί- ακολούθησαν και οι οποίες οδήγησαν τα προηγούμενα χρόνια την οικονομία του Άργους σε μαρασμό. Ο μεν πρώτος, ως Πρωθυπουργός, εφαρμόζοντας πολιτικές γενοκτονίας των επιχειρήσεων και των κρατικών δομών και υπηρεσιών. Ο δε δεύτερος κρατώντας το Άργος (με τις ευλογίες σας) εκτός του συνδετήριου δρόμου που θα επέτρεπε την εύκολη πρόσβαση στον επισκέπτη και επομένως την εισροή χρήματος.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΛΤΕΖΟΥ: Τι διαφορετικό έχει κάνει η Τρίπολη και αξιοποιεί τη ΒΙΠΕ της για την προσέλκυση επενδύσεων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το διαφορετικό είναι ότι η Τρίπολη έχει ΒΙΠΕ εδώ και περισσότερο από 25 χρόνια. Το τραγικό είναι, κ. υποψήφιε, ότι επί δύο χρόνια λαμβάνοντας μισθό Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, ούτε καν σκεφτήκατε να βοηθήσετε στην κατεύθυνση δημιουργίας ΒΙΠΕ στην Αργολίδα.

Κάνετε πως “ξεχνάτε” ότι ο Καμπόσος έφερε στο Άργος δύο ανώτατες Σχολές Πανεπιστημιακού επιπέδου στον δήμο, εξασφαλίζοντας 1.000 περίπου νέους καταναλωτές, φοιτητές και καθηγητές. Είναι όμως προφανές ότι αυτό δεν έφτανε για να ισοσταθμίσει τον οικονομικό μαρασμό που προκάλεσε τα Μνημόνια των συστημικών κομμάτων.

Κάνετε πως “ξεχνάτε” ότι ο Καμπόσος αναβάθμισε το παραλιακό μέτωπο δημιουργώντας 4 οργανωμένες παραλίες που με την σειρά τους αποτέλεσαν την βάση για 23 νέες τουριστικές επιχειρήσεις (Καφετέριες, Ταβερνάκια, Ενοικιαζόμενα, κλπ) και περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας (Σεκιουριτάδες, Ναυαγοσώστες, Σερβιτόροι, Καμαριέρες, ξεναγούς, κ.α). Είναι εξ ίσου προφανές ότι αυτό δεν έφτανε για να αναπληρωθούν οι επιπτώσεις από το γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την οποία κοκορεύεστε ότι είστε “δεύτερος” (στην ιεραρχία), χρηματοδότησε διαφημιστικό τουριστικό σποτ που κυκλοφορεί (εντός και εκτός Ελλάδος) χωρίς ούτε ένα δευτερόλεπτο αναφοράς στην Αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, την πατρίδα του Ηρακλή, την μήτρα της δυναστείας του Μ. Αλεξάνδρου, κ.α.

Κάνετε πως “ξεχνάτε” ότι ο Καμπόσος ταξίδεψε στη Ν. Γουινέα (με δικά του έξοδα) ή έφερε εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών οίκων στο Άργος, σε μια προσπάθεια να φτιαχτεί ένα κορυφαίο Μυθολογικό Ιστορικό Πάρκο έξω από τις Μυκήνες. Αλλά ούτε αυτό, προφανώς, έφτανε για να ξεπεραστούν οι συνέπειες της κρίσης λόγω των πολιτικών κατά της πανδημίας που εφάρμοσε ο αρχηγός της Θείας Οικογένειας, που όπως λέτε τον στηρίζετε και σας στηρίζει. Σταματάω εδώ, στα λίγα και ανώδυνα για εσάς. Τα πολλά και επώδυνα τα κρατάω εφεδρεία. Όσο για τα καθ’ αυτό Πολεοδομικά που αναφέρατε, αποδεικνύοντας πως αγνοείτε ή αποκρύπτετε την πραγματικότητα, θα λάβετε την απάντηση που ζητήσατε, με επόμενα άρθρα.