Ισχυρό μήνυμα Νίκα από το Ναύπλιο για το μέλλον της Ελλάδος. Ζήτησε αφύπνιση συνειδήσεων και χτύπησε καμπανάκι κινδύνου

332

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριου, του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαντζούνη, του περιφερειακού συμβούλου και εντεταλμένου για την μαρίνα του Ναυπλίου Αναστάσιου Γανώση, του Ιερέα Ελευθέριου Μίχου αλλά και δεκάδων νέων που στηρίζουν εθελοντικά τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Παναγιώτης Νίκας έδειξε μέσα από όσα ανέφερε ότι συμμερίζεται σε απόλυτο βαθμό την αγωνία των Ελλήνων για το μέλλον του τόπου και έδειξε ως αφετηρία αγώνα την Ορθοδοξία και όλους τους κληρικούς που παλεύουν για να μην χαθεί η γλώσσα μας, τα ιδανικά και οι αξίες μας. Χαρακτηριστική ήταν η επισήμανση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για μεγάλη πλέον πιθανότητα μέσα στα επόμενα 50 χρόνια να χαθούν όσα δεν χάσαμε στα 400 χρόνια σκλαβιάς. Ο Παναγιώτης Νίκας με την ομιλία του έστειλε ισχυρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες τονίζοντας ότι το Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας είναι πάρα πολύ σημαντικό.
«Λυπάμαι γιατί τα σύγχρονα σχολεία δεν καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαίδευσης. Δεν διδάσκουν τις αξίες τα ιδανικά του Ελληνισμού, δεν διδάσκουν τη ιστορία μας, δεν την μαθαίνετε. Επομένως αυτά τα οποία είναι χρήσιμα τελικά πρέπει να τα μάθετε από άλλο σχολείο. Γι αυτό λοιπόν η λειτουργία της Εκκλησίας μέσα από τα σχολεία η μέσα από τις κατασκηνώσεις είναι πάρα πολύ σημαντική.
Για πρώτη φορά είμαι πολύ φοβισμένος για το μέλλον του τόπου και την πορεία μας. Κινδυνεύουμε σε πενήντα χρόνια να έχουμε χάσει την γλώσσα μας. Διανύσαμε τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς απελευθερωθήκαμε και κινδυνεύουμε τώρα με τα σύγχρονα μέσα και τον σύγχρονο πολιτισμό.
Κάθε σοβαρή χώρα φροντίζει για την γλώσσα της τα ιδανικά, τις αξίες τις παραδόσεις της. Εμείς από τις επίσημες δομές του κράτους δεν δίνουμε τέτοια προσοχή. Η Ορθόδοξη Εκκλησία, οι ιερείς, οι Μητροπολίτες αναλαμβάνουν αυτόν τον πολύ μεγάλο ρόλο: Την διατήρηση της ιδιοπροσωπίας του Ελληνισμού, την γνώση της ιστορίας, των παραδόσεων, της συνειδητοποίησης των αξιών. Είναι ώρα να συνειδητοποιήσουμε γιατί ήμαστε Έλληνες, ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Έλληνα Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς την Ορθοδοξία».
Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στα νέα παιδιά που παρακολουθούσαν την ομιλία του τους παρότρυνε να μην ξεχνάνε ποτέ την πατρίδα τους και την γλώσσα τους κερδίζοντας το αυθόρμητο χειροκρότημα και σίγουρα τον σεβασμό τους αφού μέσα από την ομιλία του ανέδειξε τις ανησυχίες των Ελλήνων για μέλλον του τόπου.

(αναδημοσίευση από την ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ)