Αυτοκτονία 83χρονου, με καραμπίνα, στο Ναύπλιο

101

Πήρε κοντά του τον σκύλο σύντροφο των τελευταίων χρόνων, βγήκε στον δρόμο λίγο πιο πέρα από το σπίτι του και έδωσε τέλος στη βασανισμένη του ζωή, πατώντας την σκανδάλη της καραμπίνας που είχε βγάλει από την αποθήκη.

Η αυτοκτονία του 83χρονου γνωστού Ναυπλιώτη έγινε αμέσως αντιληπτή από τον κρότο του πυροβολισμού και, έσπευσαν προς το σημείο (Αμυμώνης και Βραχνού) περαστικοί και γείτονες.

Οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ έφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά από όταν ενημερώθηκε η Άμεσος Δράση. Σχεδόν ταυτόχρονα έφτασε και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Διαπίστωσαν τον θάνατο, απομόνωσαν τον χώρο, πήραν τις πρώτες καταθέσεις και μετέφεραν την σωρό στο νοσοκομείο για την επιβαλλόμενη νεκροψία.

Οι περίοικοι είναι σοκαρισμένοι από το συμβάν.

Η αυτοκτονία του 83χρονου ήρθε μια μέρα μετά από την αυτοκτονία του 40χρονου πατέρα ενός μικρού παιδιού, στη Μεσσήνη και 48 μόλις ώρες από τη δημοσίευση της μελέτης του “Παρατηρητήριου Αυτοκτονιών”, στην οποία καταγράφεται η θλιβερή πραγματικότητα για την μετά COVID εποχή, στην Ελλάδα.

600  Έλληνες έγιναν αυτόχειρες στην διετία 2021-2022, δημιουργώντας αρνητικό αυξητικό ρεκόρ κατά 25%. Το 73% εξ αυτών ήσαν άνδρες ηλικίας κυρίως 60 έως 64 ετών. Ανησυχητική όμως είναι και η αύξηση των αυτοκτονιών στις νεαρές ηλικίες σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2021.

Άραγε τι ελπίδες υπάρχουν, ο άδικος θάνατος του 83χρονου να ευαισθητοποιήσει την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή πολιτικών ψυχολογικής στήριξης των ευάλωτων ψυχικά Ελλήνων;

Αναλυτικά, Ρεπορτάζ, Video και φωτογραφίες στον σύνδεσμο:

https://protagonistes.tv/aftoktonia-83chronou-me-karabina-sto-nafplio/