Ο Γ. Καχριμάνης μας θύμισε ότι την ευθύνη του Τομέα Καθαριότητας την έχει προσωπικά ο Δημ. Κωστούρος

485

Γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Γεώργιος Καχριμάνης δεν θεώρησε αναγκαίο να απαντήσει (αν και είχε υποχρέωση) σε επίμονα δημοσιεύματα του Ηλεκτρονικού Τύπου για το αφύσικο χρέος των 6.000.000 ευρώ προς την ΔΕΗ, για το οποίο και εκδόθηκε διαταγή πληρωμής εις βάρος της Δημοτικής εταιρείας που διοικεί.

Θεώρησε όμως χρήσιμο να υπερασπιστεί με άρθρο του την εξωφρενική και πέραν κάθε μέτρου αύξηση των Δημοτικών Τελών (καθαριότητα και φωτισμός) κατά 40% για φέτος, τα οποία προστίθενται στα άλλα 40% της περσινής χρονιάς, εις βάρος της τσέπης των συνεπών Δημοτών.

Δεν θα σχολίαζα την ενέργειά του, παρά την αστειότητα κάποιων επιχειρημάτων, αν ήταν υπεύθυνος ο ίδιος ως αντιδήμαρχος καθαριότητας ή έστω ως υπεύθυνος αντιδήμαρχος οικονομικών. Όμως δεν είναι. Είναι αθώος αυτού του εγκλήματος. Άλλον προσπάθησε να ξεπλύνει.

Αρμόδιος για την καθαριότητα του Δήμου είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος. Δεν ξεχνάμε ότι με δική του απόφασή, κατά την προπέρσινη αναμόρφωση καθηκόντων των αντιδημάρχων, κράτησε για τον εαυτό του την σχετική αρμοδιότητα. Το ίδιο περίπου διάστημα ξεκίνησε η φάμπρικα των ογκωδών απορριμμάτων και η επιβάρυνση των Δημοτών με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οι δαπάνες αυτές συνεισέφεραν αποφασιστικά στην επιβάρυνση των Δημοτικών Τελών, όπως αυτό καταγγέλθηκε από όλους.

Αντί λοιπόν ο κ. Κωστούρος να υπερασπιστεί προσωπικά την πολιτική του, που οδήγησε σε τέτοιες εξωφρενικές επιβαρύνσεις, είδαμε τον Γιώργο Καχριμάνη να αναλαμβάνει ρόλο “Ηρακλή του στέμματος” και να μπαίνει μπροστά “για να μην τρωθεί το γόητρο του βασιλεύοντος”.

Αυτό ίσως να σημαίνει αφοσίωση. Ίσως, όμως, να σημαίνει και κάτι άλλο. Ότι και αν σημαίνει δημιουργεί υποτιμητικές σκέψεις για έναν Δήμαρχο που ως υπεύθυνος καθαριότητας του Δήμου, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του τις αποφεύγει ανεχόμενος ή βάζοντας μπροστά έναν άλλο, δευτερεύοντα παράγοντα.