Σεμνά και ταπεινά (στη ζούλα που λέει ο λαός μας)

160

Σεμνά και ταπεινά (στη ζούλα που λέει ο λαός μας) το τέως Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα θα βραβεύσει σήμερα το βράδυ, τον Δημήτρη Κωστούρο. Είναι άγνωστοι οι λόγοι της βράβευσης καθώς δεν έχει δημοσιοποιηθεί η σχετική απόφαση του ΔΣ. Η απονομή θα γίνει σε γνωστή ταβέρνα του Ναυπλίου.

Θα ήταν χρήσιμο, τέσσερα πράγματα να έχουν γίνει γνωστά.

ΠΡΩΤΟΝ: Με τίνος την πρόταση ελήφθη η σχετική απόφαση;

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Γιατί αυτή η βράβευση γίνεται χωρίς δημοσιότητα και ποιο είναι το αιτιολογικό της απόφασης;

ΤΡΙΤΟΝ: Θα παρίσταται στην βράβευση το μέλος της νέας διοίκησης κ. Κώστας Καράπαυλος;

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Θα παρίσταται η μητέρα της νέας αντιπροέδρου κα Τέτη;

Υ.Γ. 1. Αν η απόφαση ελήφθη για να τιμηθεί ο Δήμος που φιλοξενεί το Ίδρυμα, τότε προς τι η “συνωμοτικότητα”; Αν πάλι γίνεται για να τιμηθεί ο Δήμαρχος για την παραχώρηση άδειας στάθμευσης (στο παρελθόν) αυτό είναι συζητήσιμο. Αν τέλος γίνεται με πρόταση της κυρίας που όλο το καλοκαίρι πήγαινε στις μπανιέρες οδηγώντας αυτοκίνητο (μόνη αυτή), τότε όλη η υπόθεση παίρνει άλλη (ν)τροπή.

Υ.Γ. 2. Σ’ αυτούς τους ανώνυμους που μας μετέφεραν την πληροφορία και σχολίασαν ότι αυτό γίνεται για να κεφαλαιοποιηθεί εκλογικά η σχέση της πεθεράς του Αντώνη Σαμαρά με τον σημερινό (και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο, τον οποίο έχει αναλάβει υπό την προστασία της), τους απαντάμε ότι αυτό είναι ανθρώπινο. Να θυμούνται όμως ότι, ο Αντώνης Σαμαράς είναι έξω από τέτοια παιχνίδια.

Ν.Λ.