Ανεπάρκεια – αδιαφορία – ή συνενοχή δια της σιωπής αρμοδίων Κρατικών Λειτουργών στο ΣΚΑΝΔΑΛΟ Μονής Αυγού;

70
Παύλος Δαγρές

Γράφει ο Παύλος Δαγρές*

Για να ενημερωθούν ο κ. Εισαγγελέας Εφετών Ναυπλίου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος.

Πριν από τρία χρόνια, για ένα ολόκληρο χρόνο ΕΣΚΑΒΑΝ … και έχτιζαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στον Αρχαιολογικό χώρο εντός της Μονής Αυγού χωρίς κανένας αρμόδιος κρατικός λειτουργός να τους εμποδίσει…

Σύμφωνα με την απλή λογική όποιος ΣΚΑΒΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ  σε Αρχαιολογικούς χώρους κάτι ψάχνει να βρει.

Και μην ισχυρισθεί ο Αρχιμανδρίτης ότι δεν γνώριζε ότι χρειαζόταν άδεια για να κάνει εργασίες στον Αρχαιολογικό χώρο, διότι πριν να προβεί  σε παράνομες εσκαφές τον είχε ενημερώσει η Αρχαιολογική υπηρεσία, μετά μάλιστα την άδεια που ζήτησε και του χορήγησε για να τοποθετήσει εξώπορτα στον αύλειο χώρο.

Ανεπάρκεια – αδιαφορία – ή συνενοχή δια της σιωπής αρμοδίων Κρατικών Λειτουργών στο ΣΚΑΝΔΑΛΟ Μονής Αυγού;

Σκάνδαλο που για πρωταγωνιστή έχει τον εμφανιζόμενο άλλοτε ως ΗΓΟΥΜΕΝΟ και άλλοτε ως Διοικητή της πρώην Μονής Αυγού τον Αρχιμανδρίτη Κοσμά ιερέα του χωριού Διδύμων.

Όποιος χρησιμοποιεί ψεύτικούς τίτλους και μάλιστα για την σύναψη Συμβολαιογραφικών πράξεων είναι κοινός ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ.

Στην προκειμένη περίπτωση τα ΡΑΣΑ δεν κάνουν τον Παπά.

Για τον βίο και την πολιτεία του προαναφερόμενου κληρικού έχουμε ενημερώσει προ πολλού δια της Συνόδου τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Επίσης για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ της πρώην Μονής Αυγού είχαμε ενημερώσει τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη ο οποίος ενήργησε άμεσα και ανέθεσε την υπόθεση αρμοδίως στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο διεβίβασε αυθημερόν στο αρμόδιο τμήμα της Αστυνομικής Δ/νσης «Προστασίας Αρχαιοτήτων, κατά της Αρχαιοκαπηλίας;;»

Θεωρούμε υποχρέωση να συγχωρούμε την αστυνομική Δ/νση Προστασίας Αρχαιοτήτων η οποία αστραπιαία ενήργησε και συνέλεξε αμέσως στοιχεία τα οποία διεβίβασε στις αρμόδιες Αρχές του Νομού Αργολίδας από αρχές του έτους 2021.

Από τότε μέχρι σήμερα κ. Θεοδωρικάκο τι γίνεται;

Σας υπενθυμίζουμε άρθρο της Εφημερίδας  «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΠΟΝΝΝΗΣΟΥ 25 – Ιουνίου – 2021»

Έσκαβαν παράνομα για μήνες σε αρχαιολογικό χώρο εντός της Μονής Αυγού….

Ο υπουργός Δημόσιας τάξης κύριος Χρυσοχοϊδης θα πρέπει να ζητήσει από την Αστυνομική Δ/νση Αργολίδας να τον ενημερώσουν τι στοιχεία υπάρχουν για την σοβαρή αυτή υπόθεση και γιατί δεν προχώρησε αποτελεσματικά τόσο καιρό η ποινική αυτή υπόθεση (παράνομες εργασίες εντός αρχαιολογικού χώρου) αφού οι πάντες γνώριζαν τι συνέβαινε στη Μονή Αυγού.

Μήπως κ. Θεοδωρικάκο θα πρέπει σήμερα να ενημερωθείτε αρμοδίως για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ Μονής Αυγού και ποιοι αμελούν; Εάν αμελούν.

Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου» της Παρασκευής 25 Ιουνίου 2021 είχαμε δημοσιεύσει άρθρο Εφημερίδας των Αθηνών της 30-01-2020!!! Με τίτλο «πολλά τα Μυστήρια εδώ και χρόνια στην περιοχή Αυγού» …

Όπως διηγούνται σήμερα φυσιολάτρες περιηγητές που επισκέφθηκαν την απόμακρη από οικισμούς ορεινή περιοχή Αυγού με έκπληξη διαπίστωσαν ότι αργά κάποια βράδια κάποιοι δούλευαν με μηχανήματα πιθανόν κομπρεσέρ, ο δε θόρυβος που προκαλείτο μέσα στην ήσυχη νύκτα ήταν ανατριχιαστικός. Όπως εκτιμάται κάποιοι έσκαβαν στα κρυφά εκτός Μονής, πλην όμως ο αντίλαλος που δημιουργείτο μεταξύ των βουνοκορφών και των απόκρημνων βράχων που βρίσκονται γύρω από τη Μονή μπορούσε να παραπλανήσει ώστε να πιστέψει κάποιος όπως έλεγαν οι περιηγητές ότι ο θόρυβος αυτός προήρχετο ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΗ, λέτε και οι εργασίες αυτές να γίνονται στον εσωτερικό χώρο της Μονής.

Ο μοναδικός άνθρωπος που διέμενε στη Μονή ήταν ένας δόκιμος μοναχός ο οποίος κατέβαλε προσπάθεια ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ.

Υπεύθυνος για την πρώην Μονή Αυγού είναι ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς, ο οποίος συχνά διαμένει εκεί.

Αυτά είχε γράψει Εφημερίδα των Αθηνών στις 30-01-2020.

Βαρύτατες οι ευθύνες της Ε΄Εφορείας Αρχαιοτήτων για το Σκάνδαλο Μονής Αυγού.

Γιατί τόσα χρόνια έκλεινε τα μάτια στο τεράστιο σκάνδαλο Μονής Αυγού όταν τοπικά ΜΜΕ και εφημερίδα των Αθηνών προέβαιναν σε καταγγελίες;

Έπρεπε η «ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ» να σας καταθέσει αναφορά στις 31-03-2021 όπου ζητάμε να πληροφορηθούμε εάν οι εργασίες που γίνονται εντός του Αρχαιολογικού Χώρου στη Μονή Αυγού είναι ΝΟΜΙΜΕΣ;

Στις 27-5-2021 η Ε΄ Εφορεία αρχαιοτήτων μας κοινοποίησε το υπ’  αριθμ. πρωτ. έγγραφο 236121 που απηύθυνε προς την Μητρόπολη  Ύδρας αναφέροντας τα εξής:

Η Ιερά Μονή Αυγού είναι κηρυγμένη με το Π.Δ. 11-6-1925 ΦΕΚ 152/Α/16-6-1925  ως προέχον «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ» με φορέα προστασίας την Υπηρεσία μας. Πρόκειται για μνημείο ιδιαίτερης αρχαιολογικής και ιστορικής  σημασίας.

Η αρχική φάση της εγκατάστασης μπορεί να τοποθετηθεί χρονικά στις αρχές του 13ου αιώνα.

Μετά από καταγγελίες πραγματοποιήσαμε αυτοψία στο μνημείο όπου διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εργασίες αυθαίρετων κατασκευών. Κατά την επίσκεψη ήταν παρόν ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς υπεύθυνος της πρώην Μονής Αυγού.

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων στο προαναφερόμενο έγγραφο η Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Και το ερώτημα είναι τούτο. Εάν η «ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ» δεν σας είχε υποβάλλει ερώτημα για την νομιμότητα των εργασιών στη Μονή Αυγού, εσείς μέχρι σήμερα θα το είχατε διαπιστώσει; Οι Αρχαιοφύλακες έστω μια φορά τον χρόνο επισκέπτονται τους Αρχαιολογικούς χώρους; Εάν όχι τότε τι προστασία παρέχει η υπηρεσία σας στα μνημεία;

Υπενθυμίζουμε το άρθρο 24 του Συντάγματος  όπου αναφέρει: «Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του κράτους και δικαίωμα του καθενός.

Δικαιωματικά σύμφωνα με το άρθρο 24 του Συντάγματος καταγγέλλω τους αρμόδιους κρατικούς λειτουργούς που δεν προστάτευσαν τον Αρχαιολογικό χώρο της Μονής Αυγού δεν ενήργησαν επίσης ως όφειλαν να αποκατασταθεί ο αλλοιωμένος από τις αυθαίρετες κατασκευές χώρος αυτός.

Τέλος τεράστιες ευθύνες επίσης φέρουν και όσοι ασχολούνται με την ποινική αυτή υπόθεση και καθυστερούν να αποδώσουν ευθύνες στους ενόχους του Σκανδάλου Μονής Αυγού.

Τελικά πού οδηγείται η Χώρα με «ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΛΥΤΟ» όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει στις 28 Οκτωβρίου 1991 ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής; Ο οποίος ως πρωθυπουργός τον Ιανουάριο του 1962 είχε εκδιώξει τον μόλις 13 ημερών  Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο ο οποίος διήγε διαβλητό δημόσιο βίο.

ΣΗΜΕΡΑ…………

*Ο Παύλος Δαγρές είναι ιατρός, εκπρόσωπος του Σωματείου “ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ