Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2022”

116

Ο απολογισμός της διοργάνωσης κρίνεται θετικός και επιτυχημένος επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι η έκθεση “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2022” αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση για την επιχειρηματική κοινότητα της Πελοποννήσου, η οποία στηρίζεται στην τεχνογνωσία και τη συνεργασία των  επτά Επιμελητηρίων της!

Η φιλοξενία της έκθεσης στο κτήριο Φραγκίστα στην περιοχή Δαλαμανάρα, του Δήμου Άργους – Μυκηνών, από την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και μέχρι το βράδυ της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2022, κατέστησε την Αργολίδα επίκεντρο της επιχειρηματικότητας.

Η προσέλευση καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης ήταν ικανοποιητική με κορύφωση το Σάββατο και την Κυριακή  (19 & 20/11/2022), γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στους περίπου 150 εκθέτες να προβάλλουν επαρκώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στα ομολογουμένως καλαίσθητα περίπτερά τους και να έρθουν σε επαφή με επισκέπτες από όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο.

Οι παράλληλες δράσεις στον χώρο γαστρονομικών εκδηλώσεων, οποίες εμπλούτισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών και ανέδειξαν την πλούσια γαστρονομική παράδοση του τόπου και τα εξαιρετικής ποιότητας παραγόμενα προϊόντα. Ο Chef Τάσος Τόλης ανέλαβε  το ρόλο του οικοδεσπότη στο Masterclass Γαστρονομίας και μοιράστηκε τις πολύτιμες γνώσεις του, αναδεικνύοντας την Πελοποννησιακή Γαστρονομία με συνέργειες εξειδικευμένων ανθρώπων από τον κλάδο της Γαστρονομίας!

Καταξιωμένοι ΣΕΦ και καταρτισμένοι συνεργάτες  όπως ο Executive Chef και Συγγραφέας  κ. Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο Chef κ. Ιάκωβος Απέργης, ο Σύμβουλος μπίρας κ. Πολ Εμμανουηλίδης, ο Σύμβουλος Γαστρονομικού Marketing κ. Χάρης Τζαννής, ο Chef κ. Νίκος Κουκουβάς και ο Chef κ. Βασίλειος Μπέκας, μαζί με την πολύτιμη συνεισφορά των πολιτιστικών συλλόγων της Αργολίδας και της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, για πέντε ημέρες προσέφεραν μια συνεχή πανδαισία γεύσεων.

Στο συνεδριακό κέντρο της Πελοπόννησος Expo 2022, έλαβαν χώρα δυο σημαντικές ημερίδες οι οποίες έδωσαν το βήμα στους επαγγελματίες της Πελοποννήσου να συζητήσουν για τα προβλήματα των κλάδων τους και τα μέτρα στήριξης που απαιτούνται για την βιώσιμη λειτουργία τους (ημερίδα από την Ομοσπονδία & τον Εμπορικό Σύλλογο Άργους με τον Πρόεδρο του ΙΝΚΑ κ. Γεώργιο Λεχουρίτη και ημερίδα από την Π.Ο.Ε.Ε. – Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας).

Ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν στον εκθεσιακό χώρο οι εκδηλώσεις από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας και το μουσικό σχήμα «ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ» κερδίζοντας τις εντυπώσεις από τους παρευρισκόμενους. Κορωνίς ήταν η έκθεση έργων με δημιουργίες της ζωγράφου Χάρις Τσεκούρα αφιερωμένη στο πορτοκάλι με τίτλο «Το ειδικό βάρος της Πορτοκαλιάς».

Η Πελοπόννησος Expo 2022 ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής σε όλους τους εκθέτες, από τον Προέδρο και μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αργολίδας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτης Δαμούλος με δηλώσεις του εξήρε  «την ποιότητα της φετινής διοργάνωσης, τη μεγάλη συμμετοχή των εκθετών και την ποιότητα των περιπτέρων, αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή των συνδιοργανωτών και των χορηγών και σημείωσε την ικανοποίησή του για το εύρος των κλάδων που έδωσαν παρών», ευχαρίστησε τους επισκέπτες για το έντονο ενδιαφέρον τους και συνεχάρη όλους τους συντελεστές  που επιμελήθηκαν άοκνα τον σχεδιασμό και την διοργάνωσή της.

Σκοπός της φετινής διοργάνωσης, που ολοκληρώθηκε επιτυχώς, ήταν η στήριξη της επιχειρηματικότητας, η ανάδειξη της καινοτομίας και η αύξηση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Πελοποννήσου.