Οι Ρωσόφωνοι ζητάνε Ειρήνη. Αλλά όχι χωρίς Ελευθερία!

190

Η Olga Kubara είναι Ουκρανή υπήκοος, παντρεμένη με Έλληνα, εργαζόμενη και με ένα παιδί. Γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη έξω από τη Ζαπορίζια και η οικογένειά της είναι απλωμένη από την δυτική Ουκρανία μέχρι τα ανατολικά σύνορα. Η ίδια μιλάει Ελληνικά, Ουκρανικά και Ρώσικα.

Δέχτηκε να μιλήσει στην εκπομπή του Πολύδωρου Δάκογλου, που μεταδίδεται από το Περιφερειακό κανάλι Super tv, για τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

Μίλησε για τα αίτια του ξεσηκωμού και της ένοπλης ρήξης, τα ξεχασμένα χιλιάδες θύματα του Ρωσόφωνου πληθυσμού και την τρομοκρατία που υφίσταντο. Μίλησε για τους νόμους που έφτιαχνε η κυβέρνηση του Κιέβου με σκοπό να τους υποβαθμίσει ως πολίτες, για την Πορτοκαλλί επανάσταση, για την βίαιη και χωρίς εκλογές αλλαγή της κυβέρνησης το 2014, για τα ψέματα των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μόλις πέτυχαν τον σκοπό τους τους γύρισαν την πλάτη. Μίλησε τέλος και για την εξαπάτηση που τους έκανε ο Ζελένσκι, παρουσιαζόμενος ως Ρωσόφιλος και τους απέσπασε την ψήφο τους υποσχόμενος την λήξη του εμφυλίου πολέμου και της καταπίεσης στις Ρωσοφωνες περιοχές.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά της. «Ζητάμε Ειρήνη» είπε η Olga Kubara. «Όχι όμως Ειρήνη χωρίς Ελευθερία. Χύθηκαν ποτάμια αίματος και αυτό δεν το ξεχνάμε».

Ολόκληρη τη συνέντευξη, διάρκειας 42 λεπτών, μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο https://protagonistes.tv/oi-rosofonoi-zitane-eirini-alla-ochi-choris-eleftheria/