Λόγια-λόγια-λόγια (Σαίξπηρ)

163

Πύργος. 19 Σεπτεμβρίου 2022

«Το πρώτο μισό της ομιλίας σας ξεχάσαμε, ενώ το δεύτερο δεν καταλάβαμε αφού ξεχάσαμε το πρώτο (Αρχαίοι Σπαρτιάτες στους πολύλογους πρεσβευτές από τη Σάμο)»….αυτό μου ήρθε στο νου προσπαθώντας να βάλω σε μια σειρά τις 2000(περίπου) λέξεις από τη συνέντευξη-απολογία του Δήμαρχου και του Αντιδημάρχου για τον οδοφωτισμό.

Όμως ….«Άλλο είναι να πεις πολλά λόγια κι άλλο να πεις τα κατάλληλα» (Σοφοκλής).

Επειδή«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια. Μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα λεγαν»(Λουντέμης Μενέλαος), τα πραγματικά στοιχεία και τη μεθοδολογία της Δημοτικής Αρχής η Παράταξη ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ δεσμεύεται ότι θα τα αποκαλύψει την κατάλληλη στιγμή.

Όσο για τις προσβλητικές φράσεις που ακούστηκαν και απευθύνονται (προφανώς) σε όσους ακόμα δεν «υπακούουν» σε μια περίεργη-ετερόκλητη «παρέα» που διοικεί το Δήμο (που η κορυφή της πυραμίδας ΔΕΝ έχουν καν ψηφιστεί από τους Δημότες, αλλά μας έχουν έρθει με «μεταγραφή»), δεν χρειάζονται σχολιασμό. Άλλωστε «Ο λόγος είναι το πρόσωπο της ψυχής»

Υ.Γ. Γελάμε όταν ακούμε τον νυν Αναπληρωτή Δήμαρχο και νυν αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, να μιλάει για εξοικονόμηση χρημάτων για τους δημότες. Η μόνη αλήθεια είναι ότι ο κ. Αργυρόπουλος Γιάννης , ήταν Αντιδήμαρχος Οικονομικών στην Δημοτική Αρχή Παρασκευόπουλου, όταν ο Δήμος Πύργου δεν εισέπραττε ως όφειλε (γιατί άραγε;) χρήματα από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, για τα σκουπίδια των πολιτών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που δεματοποιούσε ο Δήμος Πύργου, με βάση την προγραμματική σύμβαση που είχαν υπογράψει οι δύο Δήμοι.

Δηλαδή με λίγα λόγια, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, οι πολίτες του Δήμου Πύργου, πλήρωναν και για τα σκουπίδια των πολιτών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Και αυτό γιατί ο τότε αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών, κ.Αργυρόπουλος δεν έκανε αυτά που όφειλε με βάση την θέση που κατείχε, ώστε ο Δήμος να εισπράττει τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί. Και το ποσό αυτό ήταν άνω των 700.000 ευρώ. Επίσης δεν ενημέρωσε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για το χρέος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Όλα τα ανωτέρω αποτελούν γεγονότα που δεν αμφισβητούνται και πλέον εξετάζεται από την δικαιοσύνη ποινικές ευθύνες ατόμων που συμμετείχαν στην διαδικασία.

Άρα ύστερα από όσα έχει κάνει ή αμελήσει ως αιρετός σε προηγούμενες θέσεις που κατείχε (και δεν είναι μόνο αυτό-υπάρχουν και άλλα που θα έρθουν στην ώρα τους), το να μιλάει ο κύριος Αργυρόπουλος  για εξοικονόμηση χρημάτων, αποτελεί για εμάς ανέκδοτο.

Υ.Γ.2.  Μην το κάνετε σαν τις μπετονιέρες που στα περισσότερα τοπικά διαμερίσματα ρίχνετε κυβικά προς άγρα ψήφων και εξυπηρετείται μία το πολύ δύο κατοικίες, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο  χωριό να σας βρίζει. (όλα μαθαίνονται)

Υ.Γ.3. Φυσικά για όλα φταίει η αντιπολίτευση….

Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος-Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου

Επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ